Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Vlade o aferi SMS

'Najvažnije je da se cijeli ovaj slučaj rasvijetli do kraja'

Andrej Plenković u Varaždinu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
20.02.2019.
u 18:43

Na pitanje je li sebe ili najbliže suradnike pronašao među "dušebrižnicima" koje Brkić spominje, kratko je rekao: "Ne".

- Koliko sam pročitao, optužnica se odnosi na dvije osobe, vidjet ćemo što će biti dalje s tim procesom. U svakom slučaju, stvar je na DORH-u i policiji da poduzimaju daljnje radnje i do kraja rasvijetle slučaj - rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u Varaždinu na pitanje bi li HDZ mogao pretrpjeti političku štetu nakon što je podignuta optužnica u SMS aferi, u kojoj nema Milijana Brkića.

Na pitanje je li sebe ili najbliže suradnike pronašao među "dušebrižnicima" koje Brkić spominje, kratko je rekao: "Ne".

- Imate aferu u kojoj je predsjednik Vlade žrtva, potpredsjednica Vlade je žrtva, državni odvjetnik, suci Vrhovnog suda...  Nema zamjena teza. Riječ je o izmišljanjima korespodencije koje je trebalo utjecati na dva važna sudska procesa i destabilizirati političku i institucionalnu situaciju u Hrvatskoj - rekao je Plenković koji nije odgovorio na pitanje vjeruje li još uvijek M. Brkiću. - Najvažnije je da se cijeli ovaj slučaj rasvijetli do kraja - ponovio je. Na pitanje o izjavi predsjednice Grabar-Kitarović o pozdravu "Za dom spremni" rekao je da je sve sama pojasnila.

- Ne treba interprete svojih izjava - rekao je. O njenom navodnom dogovoru s Aleksandrom Vučićem da se javno ne spominju pojmovi velikosrbska agresija i genocid u Srebrenici, rekao je: "I to je predsjednica objasnila, U cijeloj toj priči važno je što ona kaže. Što se hrvatske službene politike tiče, nema nikakvih dilema da je Hrvatska bila žrtva velikosrbske agresije i Miloševićevog režima". Ne čini mu se realnim da je takvog dogovora bilo.

Govoreći o potezu Viktora Orbana koji je dao tiskati plakate s porukom da Jean-Claude Juncker i George Soros žele Mađarsku preplaviti migrantima, rekao je da je to "jako loša i pogrešna odluka koja šalje krivu poruku uopće o politici Europske unije kad je riječ o migracijama"

Komentara 5

SA
samojakonemapredaje
18:57 20.02.2019.

Tresla se brda, rodio se miš

MO
mocca1
19:00 20.02.2019.

To onaj tajni agent Varga hahah

Avatar ehlbert13
ehlbert13
22:06 20.02.2019.

Dogovor između Plenkovića i Milijana Vase je postignut. Neće ga dirati, a Vaso će mu za uzvrat izbornim inženjeringom i manipulacijama osigurati pobjedu na nekoliko predstojećih izbora. Što će biti sa Vasom nakon izbora--vidjet ćemo.Hercegmafi struja unutar HDZ-a znakovito oslabljena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije