Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotovo bez oborina

Najsuši prosinac u Švicarskoj u posljednjih 150 godina

Švicarska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.01.2017.
u 08:10

S prosjekom od svega 2.0 mm oborina, ovaj prosinac bio je najsuši otkako su u Švicarskoj počela mjerenja 1864. godine

Švicarska je upravo iskusila najsuši prosinac u više od 150 godina i jedan od najsuših mjeseci uopće, objavili su meteorolozi.

S prosjekom od svega 2.0 mm oborina, ovaj prosinac bio je najsuši otkako su u Švicarskoj počela mjerenja 1864. godine, objavio je savezni meteorološki zavod MeteoSuisse.  

Mnoga mjesta na zapadu zemlje nisu vidjela pahuljicu snijega ili kap kiše cijeli mjesec, objavio je MeteoSuisse, napominjući da u Švicarskoj u prosjeku u prosincu padne gotovo 90 mm oborina.

Prosinac 2016. je i treći najsuši mjesec uopće, nakon rujna 1865. i travnja 1893. kada je palo samo 1,7 odnosno 1,1 mm oborina.

Uz to, u švicarskim Alpama zabilježene su neobično visoke temperature za ovo doba godine, pa je tako vrh Jungfrau (3466 m) imao treći najtopliji prosinac otako se vode mjerenja.

Meteorolozi nisu objasnili ovako neobično suh i topao prosinac.

>> Ekstremne temperature i količine oborina: Evo kakva zima nas očekuje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije