Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najstariji zadarski diler prijetio smrću županijskome državnom odvjetniku Galoviću

25.05.2009.
u 09:37

ZADAR – Ivan Galović, županijski državni odvjetnik, u petak oko 16.15 sati prijavio je policiji zbog prijetnji smrću najstarijega zadarskog dilera, 78-godišnjeg Marka Lergu. Ničim izazvan, Marko Lerga je vidjevši da Ivan Galović izlazi iz zgrade zadarskoga Županijskog suda, a navodno nezadovoljan ishodom sudskog postupka koji je prethodno rješavao, ustao sa stolca na terasi obližnjeg kafića i počeo Galoviću upućivati pogrdne riječi.

Iako ga je Galović pokušavao smiriti, kao i Lergina supruga koja je bila s njim, Lerga nije odustajao već je Galoviću zaprijetio da će ga ubiti puškom kroz prozor. To je Galoviću prelilo čašu pa je po povratku kući sve prijavio policiji.

- Izašao sam iz zgrade suda oko 16.15 sati kada je Lerga odjednom ustao i počeo mi nešto govoriti. Rekao sam mu da ne može tako razgovarati sa mnom i da se smiri. Svašta mi je izgovorio, prijetio je meni, ali i cijelom pravosuđu, ali kad mi je rekao da će me upucati puškom kroz prozor, odlučio sam ga prijaviti jer sam čuo da živi negdje u blizini pa me vjerojatno i može vidjeti kroz prozor na mojemu radnom mjestu, što je jako neugodno.

- Čim sam došao kući, nazvao sam policiju kao privatna, ali ponajprije kao službena osoba jer preko toga se ne može prijeći – kazao nam je Ivan Galović, navodeći kako ga je Lerga znao i ranije provocirati kada bi odlazio prema svojoj kući, ali da se na njegove riječi nije obazirao.

U PU zadarskoj kažu kako su protiv Marka Lerge podigli kaznenu prijavu zbog prijetnje smrću te optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. U pritvoru nije zadržan zbog navodno, ozbiljnih zdravstvenih smetnji.

Podsjetimo, Marko Lerga u Zadru je poznat kao najstariji diler, a više od polovice života proveo je u gotovo svim zatvorima diljem Hrvatske. "Gulio" je zbog zloporabe droge i provala, a bio je i politički zatvorenik. Posljednji put osuđen je prije pet godina kada je uhvaćen sa 20 grama heroina namijenjenog daljnjoj preprodaji.
Izrečena mu je minimalna kazna u trajanju od godine i pol.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije