Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Najstarija optuženica ovaj put nije kriva zbog prijevare

'11.10.2012., Opcinski kazneni sud,  Zagreb - Sudjenje Slavici Polancec, najstarijoj optuzenici, za prijevare sa stanovima. Sudac Milenko Djakovic.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
05.09.2013.
u 20:34

S. Polančec i sama je bila žrtva prijevare, i to za milijun kuna, u postupku koji se vodi protiv Jagode Blum i ostalih

Najstarija optuženica u Hrvatskoj Slavica Polančec (81), pravomoćno osuđivana zbog krivotvorenja isprava te pokušaja prijevare, nije kriva i za prijevaru s preprodajom gradskih stanova.

U zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pred sutkinjom Renatom Pražetinom Kaleb nepravomoćno je oslobođena optužbi da se zajedno s pravnikom Krešom Matićem na prijevaru domogla 500.000 kuna. Njezin je odvjetnik Emir Midžić od početka tvrdio kako nema dokaza da je počinila kazneno djelo jer je i sama bila žrtva prijevare i to za milijun kuna u drugom predmetu s istim modusom operandi, koji se vodi protiv Jagode Blum i ostalih zbog preprodaje gradskih stanova. Na kraju je sud zaključio da nije vjerojatno da je S. Polančec, kao posrednica pri kupoprodaji s umišljajem varala druge kad je i sama istodobno bila prevarena u postupku protiv Blum.

Matić, koji je bio optužen sa S. Polančec, uvjetno je, pak, osuđen za jednu točku optužnice za prijevaru od 70.000 kuna, a glavninu novca oštećenoj je već vratio.

Protiv S. Polančec vodi se još jedan postupak zbog prijevare, a njezina zadnja uvjetna osuda datira iz ožujka 2013. kad je pravomoćno osuđena jer se 2003. na prijevaru pokušala domoći stana od 60-ak kvadrata danas pokojne Terezije G. na Pantovčaku. S. Polančec je neko vrijeme boravila u pritvoru, no pretrpjela je moždani udar pa je premještena u bolnicu te potom otpremljena na kućnu njegu. Neko je vrijeme dok su se protiv nje vodila dva-tri procesa tvrdila da ništa ne razumije, no sudski vještak neuropsihijatar je utvrdio da je sposobna sudjelovati na suđenju.  

>> Slavica Polančec osuđena treći put jer se htjela domoći stana  

>> Najstarija optuženica u Hrvatskoj opet završila u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije