Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA REGISTARSKIH OZNAKA

'Najozbiljnija situacija od 2013.': Borrell pozvao Vučića i Kurtija na hitan sastanak u Bruxselles

Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon sastanka Savjeta za nacionalnu sigurnost
Foto: Amir Hamzagic
1/3
18.11.2022.
u 15:44

Kosovska vlada je najavila da će do ponedjeljka, 21. studenoga, početi naplaćivati kazne vlasnicima vozila sa sjevera Kosova koji nisu zamijenili srbijanske tablice kosovskim

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell pozvao je srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija na hitni sastanak u Bruxelles kako bi se pronašlo “europsko rješenje” za pitanje registarskih tablica na sjeveru Kosova, izjavio je u petak glasnogovornik Komisije Peter Stano.

Kosovska vlada je najavila da će do ponedjeljka, 21. studenoga, početi naplaćivati kazne vlasnicima vozila sa sjevera Kosova koji nisu zamijenili srbijanske tablice kosovskim. S približavanjem toga datuma, raste napetost, a u Komisiji to nazivaju “najozbiljnijom situacijom” od 2013. godine.

 “Nadam se da će doći vrlo brzo kako bismo mogli riješiti to pitanje prije 21. studenoga”, rekao je Stano.

Stano je rekao da se o rješenju toga pitanja vode “diplomatski razgovori”, koji su iz razumljivih razloga povjerljivi.

Odbio je komentirati pisanje kosvskih medija da je to tome već postignut dogovor na temelju prijedloga posebnog izaslanika EU-a Miroslava Lajčaka.

>> VIDEO Apsurd u Srbiji: Šef klinike za odvikavanje od droga uhićen s heroinom u donjem rublju

Komentara 5

MI
Mislav28
15:51 18.11.2022.

Ne daj se Kurti, traži ista prava za albance iz Preševa i Bujanovca da imaju kao srbi u državi Kosovo.

Avatar OliveP.
OliveP.
18:02 18.11.2022.

To je na današnji dan nebitno! Čemu praćenje tog če_tnika i svake njegove riječi i djela, osim onih riječi i nedjela po Hrvatskoj, koje je prosipao 90-ih?! Iz petnih žila se trudite da svog miljenika "rehabilitujete" **** vas on u usta!

KR
Kraj
16:09 18.11.2022.

Europsko riješenje, kome je šta dobro donijelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije