Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet divljački napad i krađa mobitela u Novom Zagrebu

Najmlađi napadač na Ritza opet napao - pretukao 15-godišnjaka

luka ritz
24 sata
28.10.2009.
u 11:46

Maloljetnik je zadržan u pritvoru, a njegov otac tvrdi: sin mi je nevin, ondje se zatekao slučajno; Novi napad dogodio se nekoliko stotina metara od mjesta gdje je napadnut Luka Ritz.

Maloljetnik (16) kojem se sudi za napad na preminulog Luku Ritza osumnjičen je da je s trojicom vršnjaka u subotu u 22.30 sati kod Avenue Malla na Aveniji Dubrovnik napao 15-godišnjaka. Lani u rujnu, dok je policija tragala za Ritzovim napadačima, uhićen je zato što je kod Zoološkog vrta u Maksimiru slomio nos vršnjaku.

Srušili ga i cipelarili
Prema izvješću PUZ-a, napadnuti je sjedio na klupici ispred centra kada su mu prišla trojica. Jedan mu se obratio i tražio ga novac. Kada je posegnuo u džep, udario ga je, a dvojica su mu prišla s leđa i počela ga udarati. Napadnuti je počeo bježati, a trojcu se pridružio se i osumnjičeni 16-godišnjak. U trku su mu skinuli jaknu u kojoj se nalazio mobitel i novčanik te lančić.

Optuženik za napad na Ritza ga je srušio, ostali su ga sustigli te su ga svi počeli cipelariti. Napadnutom je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede. Osumnjičeni maloljetnici nakon istrage dovedeni su općinskom sucu za mladež, odnosno istražnom sucu Županijskog suda.

Svi su prijavljeni za nanošenje tjelesnih ozljeda i nasilničko ponašanje, a trojac koji ga je orobio i za razbojništvo. Otac šesnaestogodišnjaka kaže da mu je sin zadržan u pritvoru u Remetincu s odraslima. Tvrdi da je nevin.

– S prijateljima je otišao na piće. Kamere su ga snimile kad je izlazio. Ondje se slučajno našao – rekao je.

Napadača je komentirala na jednom forumu kolegica iz razreda: ”Uvijek je bio nasilan... Moj susjed zbog njega u licu ima ugrađenu metalnu pločicu jer mu je glavom udario o pod i smrskao jagodicu!”

Šutnja službi
Službeni izvori (policija, Državno odvjetništvo i Centar za socijalnu skrb), s obzirom na pravnu zaštitu maloljetnika, ne pružaju informacije o tijeku ovakvih slučaja.

Budući da je slučaj obavijen “velom šutnje”, mediji su često slučajno pogrešno pisali o sudbinama okrivljenika u slučaju “Ritz”. Pitanje je stoga zašto sustav ne izvještava o mjerama koje poduzima da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali?

Komentara 64

PI
pindulj
13:08 28.10.2009.

pa zar nema nikoga u zagrebu da zatuće tu bandu

VA
vabriga
12:59 28.10.2009.

Kako mu se zovu mamica i tatica? A zagrebački psihiči protiv splitskih phihića u obranu istog tipa!! Samo naprijed! Želim zag psihičima da na svojoj koži osjete pražnjenje zagrebačke mladeži!!

FO
Foamy
13:07 28.10.2009.

Fascinantno! U 24h piše da je isti lapan već priveden u ožujku zbog premlaćivanja, te su ga opet pustili da se \"brani sa slobode\"... Prisilni rad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije