Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘Guantanamo boy’

Najmlađem uzniku zloglasnog zatvora simbolično 40 godina

khadr
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.11.2010.
u 15:18

Zbog priznanja krivnje za ubojstvo američkog vojnika, koje je počinio sa 15 godina, nagodio se s tužiteljstvom pa će odslužiti još najviše osam godina zatvora

Najmlađi zatočenik zloglasnog američkog zatvora Guantanamo na Kubi, 24-godišnji Omar Khadr simbolično je osuđen na četrdeset godina zatvora, ali zbog priznanja krivnje za ubojstvo američkog vojnika, koje je počinio sa 15 godina, nagodio se s tužiteljstvom pa će odslužiti još najviše osam godina zatvora, javljaju kanadski mediji. Omar Khadr je kanadski državljanin, a osim ubojstva američkog časnika tijekom sukoba s Al-Qa’idom u Afganistanu 2002. godine, proglašen je krivim za još četiri nedjela.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:41 01.11.2010.

A po kojem ti srednjevekovnom zakonu i deca dobijaju kazne višegodišnje robije? Šta ga nisu osudili na smrt. Mislim, 15 godina, završio već osnovnu školu, mogao je on misliti svojom glavom!

OB
-obrisani-
15:55 01.11.2010.

Sve je to sramota. Falsificiras podatke, napadnes zemlju, bombardiras, ubijas i unistavas, ubijes im Predsjednika i cijelu obitelj...pokrades muzeje...i NIKOM NISTA. Ne kazem da je Sadam bio dobar...ali tko kome daje pravo da zbog pohlepe i onog sto neka zemljaja ima, a tebi treba...imas pravo napasti ju. Zato sto mozes...nema tu ni M od morala. Zbog dva tornja (sucut svim poginulima) su unistili krivu drzavu. Imali izgovor da napadnu jednu zemlju. I danas se cude sto svatko zeli nuklearku?! A jasno su poslali poruku\" Ako nisi jak bit ces pregazen\". Na zalost NASI nisu primili tu poruku...

Avatar commentator
commentator
23:44 01.11.2010.

Dobro da nisu još i sravnili jedan grad za \"ubojstvo jednog usavojnika.\" A možda i jesu. Pa mogo se taj usavojnik i branit, ne? Naoružan onak k\'o kiborg, ili je bio goloruk bogec? Ili je mog\'o ostat u uza, \"in the first place.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije