Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
seksualni manijak

Najmlađa Savileova žrtva imala je samo osam godina

'File photo dated 18/05/2009 of Sir Jimmy Savile. The BBC has said it will assist police with child abuse allegations involving the DJ and presenter Sir Jimmy. Photo: Press Association/Pixsell'
Press Association/Pixsell
11.01.2013.
u 20:28

Jimmy Savile preminuo je 2011., a javnost je tek nedavno doznala razmjere njegovih zlodjela na koja su mnogi zatvarali oči

Najmlađa žrtva seksualnog manijaka Jimmyja Savilea imala je samo 8 godina, objavljeno je u Londonu u posebnom izvješću o žrtvama poznatog britanskog televizijskog voditelja, DJ-a i uglednika s titulom viteza koji je preminuo krajem 2011., godinu prije no što je dokumentarac ITV-a otkrio da je zapravo bio seksualni manijak. Izvješće otkriva niz drugih šokantnih podataka: Savile je napastovao žrtve u 13 različitih bolnica, u 14 škola te u prostorijama BBC-a, gdje je snimao svoj show i usput seksualno zlostavljao djevojčice i dječake koji su ga na snimanju doživljavali kao zvijezdu. Nakon prikazivanja ITV-ova dokumentarca ukupno je 450 ljudi prijavilo Savilea za silovanja koja su im se dogodila u mladosti, najčešće u dobi između 13 i 16 godina.

Prema prikupljenim iskazima žrtava, Savile je seksualno napastovao od 1955. do 2009. godine. Najstarija žrtva imala je 47 godina, ali 73 posto žrtava bilo je maloljetno. Djevojčice čine 82 posto njegovih žrtava, a u 18 posto slučajeva napastovao je dječake. Javni tužitelji odbili su 2009. podnijeti kaznenu prijavu protiv Savilea, koji je tada još bio živ u svojoj 82. godini, iako su imali prijave četiriju žrtava. Skandal je zbog toga još i veći jer danas nitko ne može ništa učiniti manijaku koji je već mrtav. Javni tužitelj Keir Starmer ispričao se javnosti. Ministarstvo zdravstva pokreće istragu kako bi utvrdilo kako su se napastovanja mogla događati u bolnicama. Vodstvo BBC-a priopćilo je da je zgroženo činjenicom da su se neki od zločina dogodili u prostorijama televizije te je ponovilo “iskrenu ispriku žrtvama”.

>> Britanskog voditelja Savilea tereti se za ukupno 31 silovanje

Komentara 11

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:36 11.01.2013.

Kod nas bi donosio zakone..

DE
dejure
20:36 11.01.2013.

Znači i englezi imaYU nečasne "viteze", ko i rvati

DU
Deleted user
21:56 11.01.2013.

U našim bi školama održavao predavanja, jovanović i milanović nosili bi nad njim baldahin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije