Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnji hadž

Više od 700 muslimanskih hodočasnika poginulo je u stampedu kod Meke

Muslimani
Foto: Reuters
1/6
24.09.2015.
u 10:55

Sve se dogodilo u Mini, području na kojem je osiguran smještaj za stotine tisuća pristiglih hodočasnika

Više od 700 hodočasnika poginulo je u Mini u stampedu prilikom molitve koji se dogodio izvan muslimanskog svetog grada Meke kamo se slijeva tisuće muslimanskih hodočasnika, objavila je televizija Saudijske Arabije, javlja BBC.

Prema prvim informacijama ozlijeđeno je oko 450  ljudi, a sve se dogodilo u Mini, području na kojem je osiguran smještaj za mnoštvo pristiglih hodočasnika. Čak 220 medicinskih ekipa s ukupno oko 4000 liječnika i spasilaca je na terenu i pomažu unesrećenima koji se šalju u četiri bolnice na tom području. Uzrok stampeda još nije poznat, ali ovo nije prvi slučaj stampeda tijekom hadža posljednjih godina. Posljednji se dogodio 2006. godine kada su poginula 364 hodočasnika. 

U saudijski grad Meku pristiglo je tijekom ovog tjedna oko dva milijuna hodočasnika, piše Mashable.

>>Poruka muftije Aziza ef. Hasanovića: Učinimo izbjeglicama sretnim ovaj Bajram

Ključne riječi

Komentara 19

CR
CROLINDA
13:03 24.09.2015.

tamo se bacaju kamenom na kamen a vamo se bacaju djecom na policajce čuvare reda

ZH
zlatko.harapin53
11:39 24.09.2015.

Bio sam uvjeren da muslimani koriste oblik kretanja stampeda samo pri prelaženju europskih granica. Vjerojatno im je dolazak u najrazvijenije i najbogatije europske države identičan dolasku pred Boga.

Avatar superhik74
superhik74
14:32 24.09.2015.

Po najnovijim informacijama poginulo ih je vise od 500 a tako je svake godine, u stampedu kojeg stalno ponavljaju. Nikad nema ispravljanja gresaka iz prosle godine. Jedna me stavar zanima, sto rade s tijelima mrtvih? Inace izraz stampedo dolazi izz svi znamo kojeg podrucja I na koja se ziva bica odnosi. Mislim da slicno gledamo na nasim istocnim granicama. E sada ce takvi u EU. Blago nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije