Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najmanja je lička kapa promjera osam milimetara iz Duge Rese

Proizvođač je za idući petak obećao napraviti još manju ličku kapu. Inače pravi minijaturne kape od svega nekoliko centimetara promjera na kojima pišu imena čak 170 ličkih sela s područja Brinja, Otočca, Gospića i Korenice.
04. lipnja 2010. u 19:52 1 komentara 2063 prikaza
licka kapa
Foto: Marko Čuljat

GOSPIĆ – Dok lokalni turistički radnici pod patronatom političara pokušavaju napraviti lički suvenir, svakog petka, kada je tjedna placa (sajam), prava je izložba svih mogućih ličkih suvenira.

Ima radova u drvetu i iz drveta, tkanih teka (torba za jedno rame), tkanica (pojaseva) i bezbroj majica. Tražena je i lička kapa s crtom koju Ličani zovu paunovo pero, a arheolozi pseći skok koji potječe još iz stare Grčke.

Jedan proizvođač kapa iz Duge Rese pravi minijaturne kape od svega nekoliko centimetara promjera na kojima pišu imena čak 170 ličkih sela s područja Brinja, Otočca, Gospića i Korenice gdje ima svoj štand za sajmenog dana. Izradio je i minijaturnu kapu promjera samo osam milimetara. Za idući petak obećao je napraviti još manju.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • brle:

    najprje snjesko bijelic...a sad kapa.....lijepo i simpaticno, i dobre ideje za dalje osmisljavanje, jer lici se pridaje prilicno malo medijske pozornosti, a ovakvim stvarima ulazi u oko citaocima kao nesto ugodno....steta da se licani malo aktivnije ne bave tom vrstom ... prikaži još! turisticke promidzbe....