Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekstremno opasan

Najjača oluja u zadnjih 10 godina: Uragan Matthew odnio 140 života, ide prema Floridi

uragan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
06.10.2016.
u 19:29

Brzina vjetrova narasla je na 220 kilometara na sat, objavio je američki državni centar za uragane, dodavši kako je riječ o 'najjačem uraganu koji je pogodio to područje u deset godina'.

Uragan Matthew, najjača karipska oluja desetljeća, približava se u četvrtak jugoistoku SAD-a nakon što je na svom putu prema sjeveru već ubila 136 ljudi na Haitiju, čime je broj žrtava već narastao na 140

Dok se Matthew preko sjeverozapadnih Bahama približava atlantskoj obali Floride, brzina njegovih vjetrova narasla je na 220 kilometara na sat, objavio je američki državni centar za uragane, dodavši kako je riječ o "najjačem uraganu koji je pogodio to područje u deset godina".

Evakuirano više od 2 milijuna ljudi

To ga je učinilo "ekstremno opasnim" uraganom 4. kategorije, te se očekuje da će takav i ostati kad stigne do SAD-a gdje će direktno pogoditi Floridu ili se kretati njezinom obalom u petak navečer, ističe centar. 

Uoči udara uragana evakuirano je više od 2 milijuna Amerikanaca. Floridski guverner Rick Scott izjavio je kako strahuje od potencijalno katastrofalnog i smrtonosnog scenarija u kojem će njegovu saveznu državu pogoditi moćni vjetrovi, dizanje razine mora i izlijevanje oceana te druge meteorološke opasnosti. 

– Evakuirajte, evakuirajte, evakuirajte – rekao je Scott na konferenciji za medije, dodavši kako "vrijeme ističe". 

Ključne riječi

Komentara 3

GO
gooniegoogoo
00:33 07.10.2016.

a ja mislio da im je Clinton Foundation sa silnim milijardama nakon potresa sagradio bar sklonište

SI
siskic
23:19 06.10.2016.

ništa je to, jest tragedija za žaliti, ali da vam je kradeze bratiju dati da vam vladaju....katastrofa bi bila nemjerljivo veća.

BD
bozidar.dolenec
08:33 07.10.2016.

Šteta sirotinje koja je ostala bez svega ,za amerikance preslabo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije