Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mjesta panici

Najezda zmija u Zagrebu, stručnjak otkriva koji je razlog

Zmija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
30.05.2019.
u 16:17

Zmije s kojima se građani susreću u Zagrebu su neotrovne, ali u području Medvednice živi poskok, pa ondje treba biti oprezan.

Zmije na raznim mjestima čest su prizor u posljednje vrijeme, a stručnjak kaže da za to postoji dobar razlog.

Jedna čitateljica poslala je 24 sata fotku zmije u hodniku jedne zagrebačke zgrade.

– Malo sam se uplašila, nisam je tamo očekivala, no uklonila sam je uz pomoć kutije i metle – rekla je čitateljica, a direktor Hrvatskog herpetološkog društvo Hyla i predsjednik Hrvatskog instituta za biološku raznolikost dr. sc. Dušan Jelić rekao je kako je riječ o neotrovnoj bjelouški.

– Zapravo, ovo nije neobična aktivnost zmija već uobičajena za ovo razdoblje jer je došlo vrijeme parenja. Kad se pare, ne zanima ih mnogo okolina te ih zato ljudi češće viđaju nego inače. One zmije što ih građani vide oko kuća mužjaci su koji su izašli na otvoreno i traže svoju ženku za parenje – rekao je Jelić.

Doba parenja na kontinentalnom dijelu trajat će do sredine lipnja, a ova kiša i hladno vrijeme pogoduje zmijama i parenju. Zmije s kojima se građani susreću u Zagrebu su neotrovne, ali u području Medvednice živi poskok, pa ondje treba biti oprezan.

Ključne riječi

Komentara 24

HR
hrUsrcu
18:52 30.05.2019.

da nisu to zmije sa U na glavi koje se Yusipovicu, Mesicu i sl. stalno prividjaju. zmije vidim, ali nigdje U. :)

Avatar Observer
Observer
23:49 30.05.2019.

Ima li Josipovic nesto s time ?

Avatar Tračalo
Tračalo
16:55 30.05.2019.

U svakoj zgradi mora biti vatrogasna lopata za pijesak. U nuždi može poslužiti i ona za snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije