Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najezda skakavaca

Mještani dalmatinskog sela u nevjerici: '10 metara asfalta se nije vidjelo. To nikada u životu nisam vidio!'

Skakavci
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/11
25.06.2022.
u 10:53

Sve su uništili, vidite koliko ih ima, ne može se prebrojat, to je leglo, ne možeš proći od njih. Prošle godine ih nije bilo, stigli su do pola sela. Ove godine su stigli ovdje na ovaj prostor. Sve su listove pojeli, kazao je Jovan Knežević

Milijuni skakavaca preplavili su prometnice i poljoprivredne površine podno Svilaje. Mještani sela Stikovo i zaseoka Nenadić i Knežević u okolici Drniša iznenađeni su najezdom skakavaca.

"Sve su uništili, vidite koliko ih ima, ne može se prebrojat, to je leglo, ne možeš proći od njih. Prošle godine ih nije bilo, stigli su do pola sela. Ove godine su stigli ovdje na ovaj prostor.  Sve su listove pojeli", kazao je Jovan Knežević dok je čistio zasađeni krumpir. 

"Sinoć sam jednoga u kući našla, to je početak, i što sad treba, da mi uđu u kuću. To je strašno. Voljela bih da dođe neki stručnjak", dodala je Vida Knežević.

Da je ove godine situacija sa skakavcima alarmantna kaže Drago Nenadić koji nije mogao vjerovati što je vidio na asfaltu. 

"Ovih ranijih godina, postoje kosidbe kada smo se vozili, onda ih je bilo, ali po sporednim putevima, i to dosta, ali ih nije bilo po glavnim putevima. Međutim prije par dana, kada sam se vraćao s frezom, deset metara asfalta se nije vidjelo. To nikada u životu nisam vidio, u tolikim količinama. Kada sam smanjio frezu, ono puca oko mene, mislim baš je bilo pravo iznenađenje. Tih deset metara kao da je kilometar. Ja sam se okrenuo prema ženi i pitao što je ono tamo",  kazao je Drago Nenadić. 

"Prošle godine sam imala problem ali s onim velikim skakavcima, proleti kao ptica", kazala je Dušanka Nenadić.

Ključne riječi

Komentara 3

CR
credo
12:08 25.06.2022.

Game over.

DO
DobarDomoljub
11:19 25.06.2022.

Sotona? Apokalipsa? Potres, skakavci, virusi, suša, vjetar, tuća.....da ne spominjem eura i hrvatske politike, ekonomije....

FR
franjo
21:51 25.06.2022.

Sodom i Gomora na cijeloj planeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije