Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza
Povratak na članak

Najcrnji dani hrvatske demokracije; brak iz računa postao grupni seks

Vlast u kojoj sumnja postaje način funkcioniranja brzo postaje najveća prepreka samoj sebi. Poslije svega nije sigurno da Petrov, Karamarko i Orešković imaju išta zajedničko; nemoguća misija su i zajednički ostanak i odlazak

Komentari 2

Avatar abakus
abakus
10:05 15.06.2016.

Zapravo je sve potpuno obrnuto od ovog što Galić tvrdi. Zaista, ljudima čiji je mentalitet još uviiek čvrsto vezan uz nekadašnji jednopartijski sustav u kojem je jedna partija bila na vlasti i odlučivala o svemu te držala pod sobom sve medije i represivni aparat te sama odlučivala koje će (i da li će uopće) afere izaći u javnost (uvijek i isključivo s ciljem diskreditacije i uništenja određenih pojedinaca) a koje će se pospremiti pod tepih i biti spremljene zauvijek po kojekakvim policijskim i sudskim ladicama, i kojima je zato "jednopartijski" sistem u kojem su se na vlasti izmjenjivale dvije stranke, obje proizašle iz one jedne partije, koje su vladale u svom mandatu onako kako su naučile vladati u onom režimu, takvim ljudima to lažno dvostranačje jako odgovara. I ne razumiju ništa drugo. Ovo, međutim, što imamo sada, nešto je što polako počinje sličiti na pravu demokraciju. Zato je i nastala tolika zabuna i smutnja. Maske padaju, da, zaista. Nadajmo se da će i dodatno pasti i da će se sva ta pohepna, egoistična, lažljiva lica političara iz obiju velikih stranaka plus svih njihovih medijskih, aktivističkih i drugih plaćenika i ulizica nastaviti otkrivati. Ako je samo to postignuće MOST-a, dovoljno je. Neka. Buđenje iz lažne partizansko (LBGTQ)-ustaške (crkvene) magluštine na osnovi koje su dobivali izbore bolno je, ali neophodno. I jedini je način da prekinemo ovaj vrtlog koji nas vuče prema dnu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.