Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORNJA ŠEMNICA Hrvatsko prvenstvo u motokrosu za četverocikle

Najbolji vozači na stazi Borje dizali prašinu

19.05.2009.
u 17:55

Sve popularniji adrenalinski sport u Zagorju na stazu Borje u Gornjoj Šemnici izmamio je više od pet tisuća posjetitelja, koji su tijekom nekoliko sati pratili drugu utrku Hrvatskog prvenstva u motokrosu za četverocikle.

Pobjednik iz Jakovlja
U najzanimljivijoj kategoriji Q4 do 450 ccm aktualnog državnog prvaka Samoborca Vedrana Gorišeka iznenadio je pobjedom Igor Popović iz Jakovlja. U Q3 (300 ccm) slavio je Ivan Brdarić iz Samobora, u Q2 (do 150 ccm) prvi je Alen Grgić iz Oriovca sa 47, koliko ima i na drugome mjestu Martina Brdarić iz Samobora.

Ramon Wilemschen iz Krašića pobrao je, pak, pobjednički pljesak u klasi Q1 (50 ccm). U momčadskoj konkurenciji među jedanaest klubova prvi je Samobor sa 307 bodova, drugi je Slavonski Brod sa 254, dok je treće Jakovlje sa 146 bodova.

Utrka je održana u jako dobroj organizaciji Moto kluba Borje iz Radoboja na odlično uređenoj 860 metara dugoj stazi Borje u Gornjoj Šemnici, koja iako otvorena tek prije nešto više od pola godine slovi za jednu od najboljih te vrste u Hrvatskoj.

Odlična organizacija
Kako su komentirali natjecatelji, vozači četvrerocikla, članovi kluba Borje pred organizatore sljedećih utrka Prvenstva Hrvatske postavili su zahtjevan izazov jer ovakvu organizaciju, odaziv posjetitelja i atmosferu teško će biti dostići.

Nezapamćen interes posjetitelja će se bez sumnje još dugo prepričavati u Zagorju, a članovi Moto kluba Borje, koji su gotovo dva mjeseca neumorno pripremali stazu za nedjeljni spektakl, već najavljuju nove uzbudljive sportske događaje.

Ova profesionalno uređena staza privlači i vozače takvih motora iz cijelog Zagorja pa se u Gornjoj Šemnici često diže prašina. Zadovoljstvo najboljom stazom u Hrvatskoj ne kriju ni predstavnici Moto kluba Borje jer pokazalo se da taj sport u Zagorju ima budućnost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije