Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET JANDROKOVIĆA S Kondratiuk

Najavljeno obraćanje ukrajinskog predsjednika Zelenskog Hrvatskom saboru

FILE PHOTO: Poland's President Duda and Ukraine's President Zelenskiy hold a news conference in Kyiv
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
1/2
26.05.2022.
u 12:20

Napomenuo je da će Hrvatska i nadalje pomagati Ukrajini na političkoj, humanitarnoj, tehničkoj, financijskoj i diplomatskoj razini te su dodatno potvrđeni odlični i prijateljski odnosi dviju zemalja

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je danas potpredsjednicu ukrajinskog parlamenta Olenu Kondratiuk koja boravi u radnom posjetu Hrvatskoj.

Prilikom tog susreta na Markovu trgu Jandroković istaknuo snažnu solidarnost i duboko suosjećanje hrvatskog naroda s ukrajinskim, kao i punu političku potporu suverenitetu, teritorijalnom integritetu i neovisnosti Ukrajine. Kako stoji u priopćenju iz Jandrokovićeva ureda, potpredsjednici Kondratiuk prenio je kako je Sabor u veljači ove godine usvojio Deklaraciju o Ukrajini kojom je najoštrije osudio vojni napad Rusije.

Napomenuo je da će Hrvatska i nadalje pomagati Ukrajini na političkoj, humanitarnoj, tehničkoj, financijskoj i diplomatskoj razini te su dodatno potvrđeni odlični i prijateljski odnosi dviju zemalja. 

- Hrvatska, koja je i sama bila žrtva agresije, razumije teško stanje u kojem se nalaze ukrajinski branitelji i narod - kazao je Jandroković. A u razgovoru o raseljenim osobama iz Ukrajine spomenut je njihov prihvat i pružanje skrbi u Hrvatskoj, na čemu je potpredsjednica Kondratiuk zahvalila. 

Tijekom susreta potpredsjednica ukrajinskog parlamenta izvjestila je hrvatskog kolegu o aktualnoj vojnoj i humanitarnoj situaciji u Ukrajini te prenijela njihova nastojanja za što skorijim kandidacijskim statusom za članstvo u Europskoj uniji. Olena Kondratiuk zahvalila je Hrvatskoj na stalnoj potpori europskim težnjama Ukrajine i na spremnosti prenošenja hrvatskih iskustava i pružanju pomoći u razminiranju, rehabilitaciji i liječenju ratnih veterana te mirnoj reintegraciji okupiranih područja i poslijeratnoj obnovi. 

I dok je Jandroković potvrdio da će Hrvatska kao i do sada osigurati boravak ukrajinskoj djeci na Jadranskom moru, potpredsjednica Kondratiuk prenijela je poziv predsjednika ukrajinskog parlamenta Stefanchuka predsjedniku Sabora Jandrokoviću za posjet Ukrajini. Ujedno, istaknuto je da se u skoroj budućnosti očekuje obraćanje video-vezom ukrajinskog predsjednika Zelenskog Hrvatskom saboru.

>> VIDEO Iscurila još jedna snimka neobičnog ponašanja Putina: Je li mu se zdravlje pogoršalo?


 

Komentara 4

DA
dam63
16:14 26.05.2022.

😂😂😂😂 To. Molim TV prijenos na svim programima voljene nam HRT.

PE
pežo
13:18 26.05.2022.

Baš me zanima kako će se ponašati zastupnici i hoće li pljeskati sviraču koji će nas sve na kraju uništiti i izazvati 3 svjetski rat.

RE
realisticki
12:49 26.05.2022.

I to što im glumac reće bit će važnije od svake riječi koju izgovori oporba , te od večeg značaja nego cijene, koje rastu svakodnevno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije