Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAO KONFERENCIJU

Trump pozvao građane da doniraju plazmu: 'Ovaj tretman imao je nevjerojatnu stopu uspješnosti'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.08.2020.
u 00:20

Trump se zahvalio doktoru Hanu i drugima koji su radili na tome, a građane koji su preboljeli koronavirus pozvao je da doniraju plazmu.

Američki predsjednik Donald Trump održao je konferenciju za medije u Bijeloj kući gdje je govorio o liječenju koronavirusa. Izvjestio je kako je Američka uprava za hranu i lijekove izdala odobrenje za hitnu upotrebu konvalescentne plazme za liječenje koronavirusa.

Ranije je bilo najavljeno kako bi Trump bi večeras trebao obavijestiti javnost o velikom otkriću vezanom uz liječenje koronavirusa.

Trump je na konferenciji rekao kako je terapija rekonvalescentne plazme vrlo uspješna te je poručio da se radi o 'povijesnoj prekretnici'.

- Ovo je moćna terapija koja omogućava transfuziju vrlo, vrlo jakih antitijela iz krvi oporavljenih osoba kako bi se pomoglo pacijentima koji se bore s infekcijom - rekao je Trump i dodao da je ovaj tretman 'imao nevjerojatnu stopu uspješnosti'.

Trump se zahvalio doktoru Hanu i drugima koji su radili na tome, a građane koji su preboljeli koronavirus pozvao je da doniraju plazmu.

CNN piše kako je FDA u priopćenju navela da je više od 70 tisuća pacijenata primilo terapiju konvalescentnom plazmom.

- Drago mi je što danas mogu dati povijesnu najavu u našoj borbi protiv kineskog virusa koja će spasiti bezbroj života. Današnji potez dramatično će povećati pristup ovom liječenju - rekao je Trump.

CNN piše kako postoje ograničene zalihe plazme, baš kao i krvi, te da ona mora doći od donora.

Na konferenciji su prisustvovali ministar zdravstva Alex Azar i povjerenik američke Agencije za hranu i lijekove dr. Stephen Hahn.

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar cro.adris
cro.adris
21:52 23.08.2020.

MAGA! Trump 2020! Puna podrška, idemo dalje!

MA
Marsijanac
22:15 23.08.2020.

Go Trump go! .....Dolje ljevicarska bagra; cijeli su planet zagadili u svim sferama zivota...

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
22:21 23.08.2020.

Samo globalistička g... mrze Trumpa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije