Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaoštravanje

SAD dovodi 250 tenkova na granicu EU s Rusijom

tenkovi
Foto: DPA/PIXSELL
23.06.2015.
u 18:11

Tenkovi, topništvo i oprema bit će raspoređeni u baltičkim zemljama te na području Bugarske, Rumunjske i Poljske

Sjedinjene Američke Države rasporedit će tenkove, borbena oklopna vozila, artiljeriju i opremu u istočnoj i središnjoj Europi, najavio je američki ministar obrane Ashton Carter tijekom svog posjeta Tallinnu.

Ova je objava prijetnja Rusiji zbog zbivanja u Ukrajini, ali i svojevrsni pokušaj smirivanja američkih saveznika na istoku Europe koji se već dugo osjećaju ugroženi. Prema američkom planu, bit će raspoređeno 250 tenkova, i to na području baltičkih država te Poljske, Rumunjske i Bugarske, zemalja koje su danas dio NATO-a, no koje su prije četvrt stoljeća bile članica Varšavskog pakta.

Objava američkog ministra uzburkala duhove u Moskvi

Carter je najavio da će NATO pomoći Estoniji u suzbijanju cyber napada kojima je ova zemlja izložena.

Objava američkog ministra odmah je uzburkala duhove u Moskvi. Dužnosnik ruskog ministarstva obrane ustvrdio je kako je razmještanje tenkova i topništva na ruske granice najagresivniji čin SAD-a od završetka Hladnog rata. Ujedno, ruski predsjednik Vladimir Putin odmah je dao na znanje da će Rusija tijekom ove godine dodati u svoj arsenal više od 40 interkontinentalnih nuklearnih projektila koji mogu dosegnuti sjevernoamerički kontinent.

>>'Sramotno je što Europa nije više pomogla Ukrajini'

>>Letjeli smo u Black Hawku, američki pilot na kacigu zalijepio hrvatsku zastavu

Komentara 115

OP
opančar
19:02 23.06.2015.

sad sigurno putin neće moći spavati, ha ha ha

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:26 23.06.2015.

Rusi tocno znaju kao I svi ostali koji nisu lobotomirani tko po svijetu stvara kaos kako bi profitirali. EU se bila previse osamostalila pa treba biti ponovno reokupirana. Situacija je vise nego jasna.

AN
anticenzura
18:49 23.06.2015.

Amerima treba netko zviznuti samarcinu, radi prevencije, prije no sto nam dignu planetu u zrak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije