Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
John McCain:

'Sramotno je što Europa nije više pomogla Ukrajini'

John McCain
Reuters/PIXSELL
21.06.2015.
u 10:20

Američki senator John McCain tijekom posjeta Ukrajini kritizirao je europske države i njihovo držanje u vezi rata koji se vodi u toj državi.

Američki senator John McCain tijekom posjeta Ukrajini kritizirao je europske države i njihovo držanje u vezi rata koji se vodi u toj državi.

Smatra da je sramotno što američki saveznici iz Europe nisu više pomogli ukrajinskoj vojsci u borbi protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine.

SAD šalje vojnu opremu Ukrajini

McCain se sa još nekoliko američkih senatora jučer susreo sa nekoliko ukrajinskih dužnosnika, uključujući i ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka. Američke senat ovog je tjedna odobrio slanje vojne opreme vrijedne 300 milijuna dolara ukrajinskoj vojsci.

Još se čeka odobrenje Kongresa i Bijele kuće. Za razliku od McCaina, koji očito zagovara vojnu opciju, europske države su sklonije rješenju krize u Ukrajini diplomatskim putem. Rusija je osudila američku pomoć Ukrajini i smatraju da će ona samo produbiti nestabilnost u toj državi.

>>SAD planira teško naoružanje smjestiti na Baltik i u istočnu Europu

>>EU Ukrajini ponudio 'strateško strpljenje'

Komentara 39

DU
Deleted user
10:52 21.06.2015.

Ovaj lik je mentalno poremecen... svaka druga recenica je vezana uz rat. Sva sreca da tu budalu vise nitko ne shvaca ozbiljno.

Ivan Štorga
10:55 21.06.2015.

Vidi ratobornog Amerikanca! Njegov jedini "lijek" za krizu bilo gdje u svijetu je oružje. Slat će stotine milijuna dolara vrijedno oružje koje bi valjda trebalo donijeti mir. Bolje da Ukrajini pošaljete desetke miljardi dolara financijske pomoći da si izgradi gospodarstvo. Ali vama odgovara stanje kaosa u kojem ćete, udaljeni od mjesta sukoba, ostvarivati najveće pofite. Licemjeri!

PL
plotto
10:50 21.06.2015.

Što je EU i tko je EU ? Dok nam ovakvi orangutani ala McCain drže prodike ,ja se mogu jedino ispovraćati na to što EU predstavlja.Američka kolonija bez perspektive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije