Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZATORI OČEKUJU 100 TISUĆA POSJETITELJA

Najatraktivniji sadržaji na Božićnom velesajmu ove godine se naplaćuju

božićni sajam
arhiva VL
16.12.2009.
u 12:00

Najatraktivniji sadržaji na ovogodišnjem Božićnom velesajmu, koji će se održavati od 18. do 30. prosinca, bit će dvije izložbe - "Blago faraona" i "Svijet dinosaura", za koje će se ulaz naplaćivati.

Dvije premijerne izložbe - "Svijet dinosaura" i "Faraonovo blago" najjači su aduti ovogodišnjega Božićnog velesajma na Zagrebačkom velesajmu koji će se održavati od 18. do 30. prosinca i na kojemu organizatori očekuju čak 100 tisuća posjetitelja.

- Osim vikendima, ulaz na Božićni velesajam je besplatan, a osigurali smo i besplatno parkiranje - najavila je Slavica Lakić, koordinatorica Božićnog velesajma, najavljujući da će se ove godine posjetiteljima nuditi znatno više sadržaja nego lani.

Blago faraona jedna od dvije premijerne izložbe blagdanske izlagačke manifestacije na Velesajmu, već neko vrijeme putuje Europom, a u božićno vrijeme skrasit će se u Zagrebu. Ulaz na ovu izložbu, koja objedinjuje 70 replika originalnih predmeta pronađenih u Dolini faraona koji se čuvaju u egipatskom Nacionalnom muzeju, stajat će 20 kuna.

- Osim eksponata posjetiteljima izložbe ponudit će se i jela iz egipatskog restorana - istaknula je koordinatorica Božićnog velesajma.

Svijet dinosaura druga je premijera Božićnog velesajma, čijih je 60 figura dinosaura u prirodnoj veličini već vidjelo pet milijuna posjetitelja diljem Europe. Ulaznica za ovu izložbu stoji 30 kuna, a glavni razlog zbog kojeg organizatori Božićnog velesajma ove godine naplaćuju ulaz  za najatraktivnije sadržaje jest pokrivanje troškova dopremanja izložaka u Zagreb - objasnila je Lakić.

Dodala je kako će i ove godine Božićni velesajam ponuditi uobičajene sadržaje poput najvećeg lunaparka u Hrvatskoj, cjelodnevne kreativne radionice za djecu, te već tradicionalno - Djedamraziju - svojevrsni show program za najmlađe. Tu je i neizostavna ugostiteljska ponuda, gotovo uobičajeni "folklor" ove sajamske priredbe.

Iako sajmovi u Hrvatskoj bilježe pad zanimanja javnosti, organizatori ne sumnjaju da je ovogodišnji predviđeni broj od 100 tisuća posjetitelja - ostvariv.

- Lijepo je što se kod nas sve događa u toplim i zatvorenim prostorima, za razliku od uobičajenih božićnih sajmova koji se događaju vani - ustvrdila je Slavica Lakić videći i u tome prednosti Božićnog velesajma u odnosu na ostale slične blagdanske manifestacije koje se najčešće događaju na hrvatskim ulicama i trgovima.

Komentara 1

Avatar vila velebita
vila velebita
12:42 16.12.2009.

Mislio sam doći, ali ako budu božićnice smanjene... HM....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije