Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najaktivniji u Saboru: Javili se za riječ gotovo tisuću puta

Bulj, Grmoja i Sladoljev na vrhu, Čikotić postavila najviše pitanja, a čak je sedam Mostovaca među 20 najaktivnijih.
20. srpnja 2019. u 17:34 9 komentara 377 prikaza
Na plenarnoj sjednici Sabora izglasani su novi ministri
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Trojica Mostovih saborskih zastupnika među deset su najaktivnijih zastupnika u Hrvatskom saboru. Mostovci Miro Bulj, Nikola Grmoja i Marko Sladoljev ukupno su se za riječ javili gotovo tisuću puta.

Branko Bačić PROZIVANJE Grbin optužio Bačića da krši Ustav, Bačić uzvraća da je zlonamjeran ili ne zna tumačiti njegove izjave

Daleko najaktivniji saborski zastupnik je Miro Bulj, koji drži prvo mjesto s ukupno 505 javljanja, na trećem mjestu po aktivnosti u Hrvatskom saboru je Nikola Grmoja, predsjednik Kluba Mosta, koji se javio ukupno 261 put, a na petom mjestu sa 174 javljanja je Marko Sladoljev.

U vrhu su s povećim brojem javljanja, članovi Kluba Mosta, Robert Podolnjak, koji se javio 126 puta, Sonja Čikotić i Ines Strenja 119 puta, te Slaven Dobrović 113 puta.

Miro Bulj i Nikola Grmoja 'STRATEŠKI INTERES' Mostovci pitaju: Hoće li se Dubrovnik odreći prvokupa dijela građevinskog zemljišta Vile Rašica?

"Ponosan sam na Mostov klub koji je najaktivniji u Saboru, ove brojke koje govore o broju javljanja, zastupničkih pitanja i amandmana su samo još jedan dokaz da smo najkonstruktivnija i najkonkretnija oporba", izjavio je politički tajnik Mosta i predsjednik saborskog kluba, Nikola Grmoja.

Osim po broju javljanja, Mostovci su i po broju postavljenih zastupničkih pitanja u vrhu među saborskim zastupnicima. Ukupno su postavili 518 zastupničkih pitanja. Prednjači saborska zastupnica Sonja Čikotić koja je pisanim putem zatražila odgovor na 248 pitanja, Ivana Ninčević Lesandrić 84 pitanja, Nikola Grmoja 60, a Miro Bulj 51 zastupničko pitanje.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Najglasniji jesu ali i kao nis koristi spletkari na zadnjem mjestu.

 • dalibor.hren:

  To su oni :"Samo je Metković bitan"?

 • seline:

  I uprkos svim tim javljanjim (pricanjem gluposti i provociranjem)mostovi zastupnici na izborim za Evrpski parlament nijedan nije prisao prag u svom rodnom mjestu Pametnom dosta