Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađeni volonteri

Invalidi se uz njih osjećaju bolje, sigurnije i manje napušteni

invalidi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/11
03.12.2015.
u 16:14

Ove je godine nagrada pripala tvrtki Komunalac

Oni su ti koji su prepoznali kvalitete i mogućnosti osoba s invaliditetom. Pokazali su da se s njima može normalno funkcionirati i raditi te svojim nesebičnim angažmanom doprinijeli da se njihovi sugrađani bar donekle osjećaju bolje, sigurnije i možda manje napušteni. U Slavonskom Brodu danas je nastavljena jedinstvena i hvalevrijedna tradicija dodjele godišnjih priznanja poslodavcima i volonterima za osobe s invaliditetom. Ove je godine nagrada pripala tvrtki Komunalac, koja trenutno ima četiri zaposlena invalida i koja potiče njihovo zapošljavanje putem javnih radova.

- Osobe s invaliditetom potpuno su integrirane u sve radne i operativne procese u našoj tvrtki. Njihova invalidnost ne ostavlja nikakve posljedice u onome što mi u menadžmentu nazivamo dovršeni posao. Štoviše, svojim senzibilitetom, kreativnošću i radnim angažmanom oni tu invalidnost stavljaju u drugi plan i ona postaje neprimjetna – rekao je direktor Komunalca Pero Jelinić, najavivši nastavak takve pozitivne prakse i ubuduće.

Priznanja za volonterski angažman pojedinaca dodijeljena su Ivanki Cerić, Adeli Hamzić, Mladenu Čavčiću i Hrvoju Aliloviću. Tu čast oni su zaslužili predanim radom i pomaganjem u udrugama žena operiranih od raka dojke, slijepih i branitelja te na lokalnoj radijskoj postaji.

- Volontiranje nije obaveza, nego privilegija. Mi želimo drugim ljudima pokazati kako se upornim radom, optimizmom i nadom u bolji život puno lakše nositi s bolešću – kazala je Ivanka Cerić u ime nagrađenih volontera.

>> Stopostotni vojni invalidi iz HV-a dobili automobile, iz HVO-a nisu

>> Dvadeset studenata s invaliditetom dobit će stipendije iz fonda akcije

Komentara 1

LU
Luka1710
09:10 04.12.2015.

Ovoliki broj komentar pokazuje da nikog ne zanimaju dobre vijesti. Volonterima svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije