Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nagrada za najuspješnija 504 učitelja, profesora i nastavnika

Nagrada je dodijeljena na Dan učitelja, prvi put online, a ove godine novčani iznos od 10.000 kuna bruto primit će 504 najuspješnija djelatnika škola za školsku 2019./2020. godinu.
05. listopada 2020. u 19:04 3 komentara 422 prikaza
Karlovac: Ministar Fuchs otvorio novu zgradu Mješovite industrijsko-obrtničke škole
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Privlačenje i zadržavanje kvalitetnih te poticanje i nagrađivanje inovativnih, kreativnih i poduzetnih pothvata odgojno-obrazovnih djelatnika važan je prioritet obrazovne politike u idućem razdoblju – poručio je tako ministar obrazovanja Radovan Fuchs nagrađujući najuspješnije učitelje, profesore, nastavnike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Zagreb: Ministar Radovan Fuchs dolazi na sjednicu Vlade do 13. listopada Ministar Fuchs negativan je na koronavirus, ostaje u samoizolaciji

Nagrada je dodijeljena na Dan učitelja, prvi put online, a ove godine novčani iznos od 10.000 kuna bruto primit će 504 najuspješnija djelatnika škola za školsku 2019./2020. godinu. Najbolje nastavnike biralo se javnim pozivom koji je otvoren u svibnju ove godine, a prijavljene je ocjenjivalo povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili onih izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

– Obrazovanje, kao ključ razvoja, čini školu izvorom promjene i napretka. Učitelji su ti koji nas čine čovjekom i oni koji većom naobrazbom narodu pribavljaju sretniju budućnost. Upravo iz tog razloga, uz želju da sustavno i kvalitativno unapređivanje odgojno-obrazovnoga rada ostanu našim temeljnim ciljem, nastavit ćemo s radom na podizanju životnog standarda i društvenog ugleda te statusnog položaja učiteljske profesije, kao i poboljšanja uvjeta u kojima učitelji i nastavnici rade – poručio je Radovan Fuchs.

Prvi je dan nove školske godine u splitskom školama DEMOGRAFSKI SLOM Hrvatska nestaje: Gračac od 2011. izgubio 46, a Knin 40 posto učenika

Naglasio je i da predstoji mnogo rada i energije oko daljnjeg unapređenja reformskih procesa, osiguravanja veće dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, uvođenja cjelodnevne nastave za učenike osnovnih škola, razvoja cjelovitog sustava osiguranja kvalitete obrazovanja na razini osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. 

Mirta Šurjak
Okrila na Instagramu
Dramatični dani za Mirtu Šurjak: Dio njezine obitelji u teškom je stanju
mr. sc. Tomislav Matković
INTERVJU
Kvalitetom u izvoz: Vrijeme lockdown-a iskoristili su za ubrzani razvoj novih proizvoda
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  komentar C. Zašto nagrada ide 504rima ? Svi su je oni zaslužili...

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Komentar B : Naši učitelji su čudo. Malo rade /štrajk,korona/ ,ali imaju 90 % odlikaša.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Komentar A : Neka naših učitelja. Ove godine su se naradili.....