Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juris Protecta:

'Nagodba H. Vojkovića i Croatia osiguranja organizirana je pljačka'

'pos...zgb..15.03.2007. press croatia osiguranja-hrvoje vojkovic. snimio: boris scitar'
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
17.09.2012.
u 14:02

U kakvoj državi to mi živimo? Svaka nada u "bolju" Vladu time je zauvijek nestala!, zaključuju u udruzi.

Nagodba između Hrvoja Vojkovića i Nadzornog odbora Croatia osiguranja prema kojoj Croatia osiguranje plaća Vojkoviću odštetu od 7,5 milijuna kuna zbog nezakonitog otkaza organizirana je pljačka pod pokroviteljstvom Vlade RH, koja ima većinski udio u toj tvrtki, poručila je u priopćenju Udruga za unapređenje pravosuđa u RH Juris Protecta. 

Naime, presuda o nezakonitom otkazu radnog odnosa ne povlači za sobom valjanost ugovora koji je Sanaderova Vlada zaključila s Hrvojem Vojkovićem. Zaključenje "ugovora" prema kojem je Sanader ugovorio mjesečnu plaću od 261.500 kn (36.500 eura) uključujući takozvani bonus nije ništa drugo nego zloupotreba položaja, jer profil radne snage s iskustvom i kvalifikacijama Hrvoja Vojkovića na tržištu rada stoji 10.000 kn ili 1500 eura. Sklopljeni ugovor ništavan je i po osnovi fiktivnog ugovora, jer je zaključeni ugovor odšteta za koaliranje HSLS-a sa Sanaderovim HDZ-om ili pak pokriće za neki drugi posao, a nikako za angažman predsjednika uprave Croatia osiguranja. Naime, ugovorena naknada (mjesečna plaća) najmanje je 20 puta veća od uobičajene naknade za profil djelatnika formata Hrvoja Vojkovića. Takva diskrepancija između ugovorene mjesečne plaće i tržišne cijene u zaključenom ugovoru ima za posljedicu da je on ništavan, navodi udruga u priopćenju.

>>Mihanović uzeo kunu otpremnine, Vojković najmanje 3,5 milijuna

Ništavan je po dvije osnove:

1. Ugovor je zaključen zloupotrebljavajući službeni položaj s namjerom da se poduzeću Croatia osiguranje pričini materijalna šteta, a obje su strane bile toga svjesne;

2. Ugovor predstavlja fiktivni pravni posao za ugovaranje dvadeset puta veće mjesečne plaće, kako bi se na taj način oprao novac iz Croatia osiguranja.

Odustajanje od ulaganja žalbe i posebno nepodnošenje tužbe kojom bi se utvrdila ništavnost "ugovora o radu" između Sanaderove vlade i Hrvoja Vojkovića vodi nužno do zaključka da sadašnja Vlada smatra zaključeni ugovor valjanim. Svaki brucoš prava sigurno će znati da bi pobijanje tako zaključenog "ugovora" trebalo biti uspješno pred sudom. Ne samo podnošenje tužbe zbog pobijanja ugovora nego bi organi proganjanja trebali protiv oba sudionika (Sanaderova vlada, odnosno Nadzorni odbor i Hrvoje Vojković) pokrenuti kazneni postupak. Umjesto toga Vojković dobiva nagradu od 7,5 milijuna kuna. U kakvoj državi to mi živimo? Svaka nada u "bolju" Vladu  time je zauvijek nestala!, zaključuju u udruzi.

 

Komentara 43

DU
Deleted user
14:43 17.09.2012.

e moj vojkoviću zapamti na drini dobiješ na ćupriji izgubiš.. di ti zrnce morala kad ljudi nemaju što jesti aTi tako.... pas ve da je ispotpisano a "je" ne valja račun zapamti ima netko izvan nas.............i ON sve gleda

AL
alapača
14:46 17.09.2012.

šta da se jadni povlače po sudu, to je prekomplicirano i strašno teško-što bi rekao Milanović.

KR
kripton
14:30 17.09.2012.

Zašto se to ne odvede u uskok lupi dva tri šamara da otkrije s kime je podijelio i dijelio novac i kako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije