Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENULI POSTUPAK

Nadzorni odbor HRT-a jednoglasno razriješio Kazimira Bačića

Kazimir Bačić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
02.07.2021.
u 20:52

Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla

Nadzorni odbor (NO) HRT-a u petak je na izvanredno sazvanoj elektroničkoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a  Kazimira Bačića, koji je uhićen u srijedu u akciji USKOK-a i policije, potvrdio je Hini predsjednik NO-a Mladen Čutura.

Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla. Za svoju ulogu je kao nagradu, sumnja USKOK, dobio stan na prestižnoj lokaciji vrijedan više od milijun kuna u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.

Vodstvo HRT-a u četvrtak je izvijestilo da posao uhićenog glavnog ravnatelja Kazimira Bačića preuzeo ravnatelj programa Renato Kunić, ističući da će o daljnjem Bačićevom radnom statusu odlučiti Nadzorni odbor HRT-a i Sabor.

HRT je u odgovoru Hini naveo da je "Statutom HRT-a predviđeno imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja HRT-a, a koju dužnost od 30. ožujka 2017. odlukom glavnog ravnatelja HRT-a obnaša ravnatelj PJ Program HRT-a Renato Kunić".

"Time je osigurano nesmetano i kontinuirano odvijanje programskih i poslovnih procesa. To znači da će se sve isplate prema radnicima te poslovanje normalno odvijat”, isticalo se u priopćenju HRT-a.

Daljnje odluke o statusu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića sada su u nadležnosti saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije  koji će odlučivati njegovoj smjeni na sjednici najavljenoj za idući tjedan i eventualni prijedlog za njegovo razrješenje uputiti Saboru koji će o smjeni Bačića ali i o izboru novog vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, odlučivati većinom glasova zastupnika.

Kazimir Bačić za glavnog ravnatelja HRT-a izabran je u Hrvatskom saboru 17. veljače 2017. godine, i to s 90 glasova za, 12 suzdržanih i nijednim glasom protiv. Prije dužnosti glavnog ravnatelja, bio je šef tehnike HRT-a.

VIDEO Uhićenja u Zagrebu: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

Ključne riječi

Komentara 15

DO
DonQuijote
21:25 02.07.2021.

Sada su morali. Da nije uhicen i dalje bi se pravili ludi i drzali ga gdje ga je politika postavila.

AF
AfganistanskiHrvat
21:55 02.07.2021.

Tek sada? Što ga nisu prije? Kao niste znali što radi. Raspuštaj i njih i otkaz.

LI
linkser2
21:26 02.07.2021.

Ali … zasto??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije