Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOKUS

Nađi: Sindikalni porez je apsurdan! Obaveza plaćanja HGK se želi zamijeniti novim nametom!

Kandidat Fokusa Davor Nađi osvrnuo se na neprovođenje Zakona o obnovi Zagreba
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
07.05.2021.
u 17:34

"Argumenti sindikalnih udruženja su apsurdni i neutemeljeni u bilo kakvom smislu“, smatra Nađi

Saborski zastupnik i predsjednik stranke FOKUS, Davor Nađi, osvrnuo se na sindikalni zahtjev da se uvede sindikalni porez. Iz stranke FOKUS je stigla oštra reakcija i protivljenje porezu takve vrste koji je apsurdan te nema pravnu podlogu.

„Kada bi se takav model plaćanja za uživanje benefita primjenjivao na sve, onda bi udruga Lipa, primjerice, mogla tražiti sve vlasnike nekretnina da im plaćaju naknadu jer se ta udruga izborila protiv poreza na nekretnine. To bi naravno bila ludost. Argumenti sindikalnih udruženja su apsurdni i neutemeljeni u bilo kakvom smislu!“, smatra Nađi.

Nađi se osvrnuo i na izjavu tri sindikalne središnjice kako 'u privatnom sektoru nečlanovi sindikata jednako uživaju u plodovima sindikalnih napora i odricanju članova sindikata'.

„Ako je nametanje dodatnih troškova poduzetnicima, obrtnicima i njihovim zaposlenicima na i ovako preveliku birokraciju i nepotrebne troškove, u obliku raznih nameta, 'borba za povoljniji radno-pravni status i veća prava radnika', onda bi bilo bolje da takve borbe nema, jer im u ovakvom obliku samo dodatno šteti. S jedne strane se najavljuje ukidanje obaveze plaćanje HGK, a s druge strane uvodi novi namet“, smatra Nađi.

Čelnik FOKUS-a se također osvrnuo i na izjavu ministra Alardovića o poticanju i jačanju socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja.

„Jačanje socijalnog dijaloga nosi benefite samo za vođe sindikata. Nedopustivo je da radnicima koji ne žele biti članovi sindikata, se na takav način i takvim prijedlogom uzima teško stečen novac. Sindikati su jedini pobjednici u ovom slučaju, a cijenu bi naravno platio mali čovjek za kojeg se navodno bore – radnik“, zaključio je Nađi.

 

>> VEČERNJI TV Burno sučeljavanje - Tomašević zaprijetio Filipoviću tužbom, Škoro prozvao HDZ, a Klisović gradsku upravu

Komentara 3

KA
kavranbird
21:27 07.05.2021.

Upravo sindikalni vođe su dokazali da sindikate vode mafijaši i pljačkaju radništvo. Glumatanjem za prava radnika zagovaraju loše radnike neradnike, umjesto da potiču prava dobrih radnika koji stvaraju nova radna mjesta.

ST
stefj
18:07 07.05.2021.

HGK se ukida samo za mala poduzeća, niti jedan parafiskalni namet nije se ukinuo do sada, samo ih se po nekoliko udružilo u jedan, koji je onda veći nego zbroj pojedinačnih. Umjesto 600 koliko smo ih imali u jednom trenutku, sada ih imamo preko 300, ali u ukupnom iznosu većem nego prije... Ma nema tu sreće, osim za uhljebe u javnoj službi... A Nađi i sl. u Zagrebu ne mogu dobiti više od 1%, Zagreb je grad uhljeba, birokracije, političara, raznih zaslužnih u poklonjenim stanovima, aktivista i sl. Poduzetnici su tu velika manjina...

BE
berija
23:39 07.05.2021.

Još nijednog sindikalistu nisam čuo reći nešto s čime bih se složio. Zašto bih onda trebao njih plaćati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije