Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše zdravlje

Nadan Vidošević zbog bolesti se povlači s funkcije čelnika Kraša

Vidošević (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
30.11.2011.
u 11:51

Iz Hrvatske gospodarske komore potvrdili su nam da će Vidošević i dalje ostati na mjestu predsjednika te komore

Nadan Vidošević zbog posljedica virusnog encefalitisa od kojeg je bolovao ljetos povlači se s funkcije predsjednika uprave Kraša. Kako doznajemo, Vidošević ipak neće u potpunosti napustiti Kraš, već će i dalje pomagati u poslovanju kompanije. Nakon današnjeg sastanka Nadzornog odbora Kraša odlučeno je da Vidošević bude savjetnik uprave.

- Kraš kao najveći proizvođač konditorskih proizvoda u regiji ima sve pretpostavke daljnjeg uspješnog razvoja i još kvalitetnijeg pozicioniranja u promijenjenim uvjetima poslovanja koje će nam donijeti članstvo u Europskoj Uniji te istovremeni izlazak iz CEFTA-e. Uvjeren sam da će Kraš na najbolji mogući način odgovoriti tim izazovima, a ja ću kao savjetnik Uprave nastojati maksimalno pomoći svojim iskustvom i savjetima. Ipak, držim da je došlo vrijeme da mlađe snage preuzmu kormilo Kraša koji je zakoračio u svoje drugo stoljeće, kazao je tom prilikom Vidošević.

Iz Hrvatske gospodarske komore potvrdili su nam da će Vidošević i dalje ostati na mjestu predsjednika te komore gdje mu je nedavno potvrđen novi četverogodišnji mandat.

Najdugovječniji čelnik Hrvatske gospodarske komore karijeru je počeo kao referent u Dalmacijacementu, a 1990. godine dolazi na mjesto glavnog direktora. Tri godine kasnije odlazi na mjesto zastupnika Splitsko-dalmatinske županije u Županijskom domu Sabora te postaje ministar gospodarstva u vladi Nikice Valentića.

Vidošević je na čelo Hrvatske gospodarske komore izabran 1995. godine i tu funkciju obnaša i danas. Na mjesto predsjednika uprave Kraša došao je 2005. godine. U svojoj karijeri obnašao je i funkciju predsjednika nogometnog kluba Hajduk, i to u vrijeme dok su splitski bijeli igrali u Ligi prvaka, a bio je i na čelu Hrvatskog nogometnog saveza. 

Ključne riječi

Komentara 70

PR
promill
14:50 30.11.2011.

Bolestan? IMA BOGA!!!

DA
darko9
13:09 30.11.2011.

bog ga kažnjava jer je izdao hdz

OB
-obrisani-
13:33 30.11.2011.

Opaaa.....da nisu i njega,... \"otvorili\"....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije