Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u Osijeku

'Nema me na popisu birača, revoltirana sam i nesretna'

Glasovanje, izbori, glasačka kutija
Igor Soban/PIXSELL
21.05.2017.
u 10:27

Božicu Bačak sin je dopratio na biračko mjesto na Trgu baruna Franje Trenka u nedjelju već u 9 sati.

Osječanka Božica Bačak slabo čuje, slabo vidi i boluje od osteoporoze. Hoda sporo i oslanjajući se na štap. Na leđima joj je ravno 80 godina. No, ništa ju to nije spriječilo da, ni ne broji više po koji put, ispuni svoju građansku dužnost. Sin ju je dopratio na biračko mjesto na Trgu baruna Franje Trenka u nedjelju već u 9 sati.

- Uvijek dolazim na glasovanje! To jednostavno treba odraditi, kao građanin. Gotovo sam na svake izbore izašla u svom životu, koliko god sam mogla – priča nam Božica.

I njezin je glas, uvjerena je, važan.

- Nadam se da će se nešto nakon izbora promijeniti na bolje, trebalo bi. Da bar bude jeftinija hrana na tržnicama, previše su digli cijene zelenoga – otkriva nam starica što bi nju razveselilo.

U sasvim drukčijem raspoloženju, s istog je biračkog mjesta izjurila Zlata Dasović.

- Nisam glasovala jer me nema na popisu birača. Za prošle lokalne izbore cijelu sam Tvrđu obišla, sva biračka mjesta, da bi me poslali ovamo, na Trg baurna Trenka. Tu sam bila. No, danas me nema ni tu, trebala bih ići tražiiti gdje sam. Neću tražiti, i neću glasovati. Neću se nikome ni žaliti jer bih se mogla žaliti 24 sata. Baš sam revoltirana i nesretna, važno je samo da se svi samo naslikavaju i da kažu "divno nam je, krasno nam je" – ogorčena je bila Zlata. Otkrila je, pak, kako bi glasovala.

- Ja u stvari nemam svog kandidata za gradonačelnika, napravila bih nevažeći listić, eto, toliko o mom biračkom raspoloženju – zaključila je.

Komentara 7

Avatar duka4
duka4
10:58 21.05.2017.

jedini kandidat je Bruna esih. ako želimo bolje za hrvatsku. a očigledno da ne želimo. pitam se kako ja mogu unaprijed znati da će Bandić opet pobijedit iako je moj favorit Bruna ???

NE
nevjerujženikojalaže
11:20 21.05.2017.

dobro, nema bake na popisu i ništa više u članku o tome ? zašto ? kako ? koja poanta je ovog članka ?

TR
Trisestrice
11:45 21.05.2017.

Ako su ovakvi slucajevi istiniti, onda se zbilja treba nesto poduzeti - jer svatko tko ispuni pravne kriterije i zeli glasati bi trebao imati priliku. Ja bi predlozio da na svakoj lokaciji u Hrvatskoj gdje se izbori odrzuju bude netkoo sa racunalom spojen na internet. Lako je onda ici na stranice DIPa i vidjeti dali je osoba registrirane za izbore i di je biracko mjesto. Mislim da bi to rijesilo i olaksalo situaciju barem ovim starijim gradjanima. Takodjer, ako osoba ne moze do svoga birackog mista, moze se napraviti molba da netko iz odbora dojde na kucnu adresu da bi omogucili glasovanje. Svakako nema smisla kukati ako se barem ne potrudimo obaviti svoju gradjansku duznost i glasati po svojoj savjesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije