Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TISUĆE SVJEDOČANSTAVA UŽASA
Povratak na članak

Nacionalni šok u Kanadi: Strava se nije događala u srednjem vijeku, nego u novije doba

Tisuće svjedočanstava opisuju užase koje je provodila Crkva

Komentari 85

VI
Vivian
00:12 04.07.2021.

Justin Trudeau se ispricava , okrivljuje Crkvu ,trazi ispriku od pape, najavljuje tuzbe itd. Zasto sadasnji premijer ne prebaci krivnju na vlastitog oca, koji je bio premijer Kanade od 1968 do 1984 ? Upravo za vladavine Liberane vlade Piera Trudeuaa vrseni su ovi nemili dogadjaji.

VL
DU
Deleted user
01:59 04.07.2021.

Problem današnjeg svijeta je to što "napredni" gledaju stvari izvan vremenskog konteksta. I naravno, time će svi danas i ubuduće biti "krivi" za nešto za što nemaju nikakve veze. Zbog prošlih užasa, kojih je bilo uvijek, "napredni" će uništavaju danas.

VL
Avatar Dalmoš
Dalmoš
04:12 04.07.2021.

I baš da musliman ovo piše?

VL
PP
Pucvala_premium.2
23:42 03.07.2021.

Indijance su istrebljivali od dolaska bijelaca na kontinent , a da nije bilo crkve nebi ni jedan ostao ziv , isto tako indijanci su ubijali svakog bijelca koji ude na njihov tetitorij , svaki bijelac je isto tako izgubio oca majku brata u ratu s indijancima i tako generacijama , kad se takav mrznja posije , tu nema spasa , kljucno pitanje je moze li ista promijeniti covjekovu prirodu , ?Moze cvsta vjera ali tko ju ima , tko moze oprostit svome neprijatelju , sto se tice ovih , ako im je stqlo do Indijanac nek im vrate zemlju a ne pale crkve , nije im crkva oduzela zemlju i strpala ih u rezervate , te dala zarazene deke, za sve one koji ne kuze amargedon je poceo , mi ili oni , Bozji protiv onih drugih , sve ostqlo je izgovor

VL
DU
Deleted user
10:58 04.07.2021.

Prvo onda optuzi svoga tatu koji je to sve znao i podrzavao za bogatu elitu i psihopate. Sad bacaju krivnju na katolicku crkvu. Al domincilno stanovnisto zna istinu. Da su pametni poslat sve nazad odakle su im preci kolonijalisti dosli. Nazad kraljici Elizabeti i ostalim protestanskim kraljevskim obiteljima.

VL
DU
Deleted user
10:05 04.07.2021.

Djelo nacionalne skole uz drzavnu podrsku i upute. Isti oni koji promoviraju homo i trans populaciju. Zna se da se u pedofiliji najvise iskoristavaju djecaci. Jucer podatak u Nl pronadjeno 260 djece koja su seksualno zlostavljana u lockdownu i to od svojih oceva. To sta su lesevi pronadjeni kraj crkve nije dokaz da je crkva pocinila isto. Zna se da su protestanti i stovatelji kraljice glavni krivci. Zato su i srusene njihovi spomenici. Citajte kanadske novine a ne ove nase lazne.

VL
MA
Mandekic
09:09 04.07.2021.

Trudeau je obicno komunisticko govno koje nece vise biti premijer kada dodje novo glasanje, nece za te okriviti glavne krivce Engleze...

VL
Avatar Svračak
Svračak
06:15 04.07.2021.

Oni se čude što u školama nisu neke stvari čuli i naučili. I mi smo za neke stvari doznali, onako javno, tek četrdesetak godina nakon što su se dogodile uz izjave naših uglednika i moralnih vertikala da su to zaslužili.

VL
MA
Mandekic
09:16 04.07.2021.

Ti ocigledno ne znas ko je Trudeau!!

VL
KU
kuramela
12:41 04.07.2021.

U svakom mjestu je groblje uz crkvu,što ne znači da je crkva pobila te ljude nego su umrli od bolesti i starosti.

VL
Avatar 1234Pet
1234Pet
07:02 04.07.2021.

Bolje se brinite o sebi

VL
RA
radijatori
12:57 04.07.2021.

Ništa novo iz anglosaksonskih zemalja, koje se kroz popularnu kulturu vole krajnje netočno reklamirati kao stjegonoše demokracije i ljudskih prava. U Americi crnci do 1960-tih nisu imali građanska prava, Indijancima su nasilno uzimali djecu i slali ih u državne školskeske zavode, slično kao ovo u Kanadi; u Australiji Aboridžini do 1970-tih - otimalo im se djecu, kao ovo u Kanadi i Americi; Južnoafrička republika, da ne spominjem... Ove stvari su specijalitet anglosaksonskih država i društava. Katolička crkva u Kanadi tu je tek je preuzela model koji je osmislila država, navučena mogućnošću da stvori što više katolika u katolicima inače nesklonom protestantskom društvu. Takve ustanove su vodile i druge crkve u Kanadi, posebno anglikanska, koje prema indijanskoj djeci nisu bile ništa bolje. Katoličkih ustanova ovoga tipa je samo bilo više, i to zato što je Katolička crkva tu prilazila s više misionarskog žara, a i zato što indijance nije promatra rasistički, kao što su to radili protestanti. Strašno, sve skupa, ali to ne ide toliko na brk Katoličkoj crkvi, koliko rasističkoj anglosaksonskoj tradiciji koja je to osmislila i podržavala. Usput,nigdje ne vidim da se spominju anglikanski zavodi istoga tipa u Kanadi, koji su bili isti, ako ne i gori prema indijanskoj djeci.

VL
ZP
Zabranjen pristup
00:06 04.07.2021.

Puno kaubojskih filmova si gledao

VL
AJ
Admine jebiti zelenski mater.
19:01 04.07.2021.

Drzava Kanada se morala nekako izvuci iz krize ,a djeciji su organi najskupli na svjetu.....

VL
IJ
istina________jako________boli
06:40 04.07.2021.

Ovo je samo vrh ledenog brijega, a koliko je samo istine sakriveno o nedjelima katolicke crkve?

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
09:02 04.07.2021.

Crkva u raznim oblicima vjere je jedan od tri društvena stupa kroz tisuće godina. Sudjeluje u svemu dobrome i u svim zalima društva. Tako je u Kanadi, gdje je to izbilo usred demokratske javnosti. I to u vremenima kada se u crkvi mijenjaju stavovi prema prošlosti i sadašnjosti. I u Hrvatskoj, ali sa znatnim odmakom i od pape Franje i od učenja Isusa Krista. U Hrvatskoj je na djelu revizija povijesti gdje se serviraju teške neistine i žele se mlade generacije zadržati u neukosti. Zaboravlja se kako je kršćanstvo u Hrvatsku došlo na franačkim mačevima gdje je panonski dio Hrvatske u zločinu osvajača naprosto pokršten a vođe Hrvata u konačnici ubijeni dok nisu na čelo došli vladari koji su se pokorili osvajačima i crkvi koja je došla s njima. Svaki spomen izvornih hrvatskih bogova i vjerovanja povezanih s prirodom bio je sustavno gušen. Hrvatski vladari svojom državnom vlasti odredili koja će crkva biti državna a pučanstvo se tome moralo pokoriti. Dakle franačka vojska u nasilju a hrvatski vladari u vlasti doveli su do unificiranja vjere i proganjanja Hrvata koji su se držali hrvatskih narodnih vjerovanja i bogova. Posebno je crkva organizirala križarske ratove protiv Bogumila u Dalmaciji i Bosni, koji su vjerovali u jednakost svih ljudi i bili protiv pljačke svog naroda. Danas se o tome ne može ništa niti čuti, hrvatski povjesničari su ranije dosta pisali o tome (Jaroslav Šidak, Franjo Rački, Ivo Pilar, fra Leo Petrović, Josip, Matasović, Božidar Petranović, Dominik Mandić).

VL
Avatar Oops
Oops
09:54 04.07.2021.

Ovo je kap u moru grijeha katoličke crkve a napravili su previše zla........... Ovo je i mene šokiralo zbog broja djece u masovnim grobnicama............Jedina stvar što me i ne iznenađuje je ono što se tamo događalo jer se isto to događalo u brojnim bivšim sirotištima................... Nisu stradala samo domordačka djeca nego i sva druga.........Što god izopačeni i prverzni umovi iz redova crkve urade - izvuku se, uz npr. premještaj, kao kod nas na balkanu......... Samo u novije doba su neki bili osuđeni i to u jačim državama kao što su SAD-e i Australija.

VL
JB
Jednonogi.Brabonjak
09:07 04.07.2021.

Alsona,ako nisi naučila čitati ti imaš poteškoća, a za to se obrati odgovarajućoj ustanovi. Ima ih koji nisu bili u mogućnost ići u školu, a naučili su čitati,pisati i računati...

VL
FR
francekmali
08:19 04.07.2021.

Što uopće današnja crkva ima sa Isusovim naukom??? Novac,moć,politika,muljaže,nekretnine,licemjerje i zataškavanje SVEGA LOŠEG ???? A sjetite se Isusovih riječi,ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe,onoga ako imaš dvije haljine daj jednu bratu u potrebi ili prije će deva kroz ušicu igle nego bogataš u kraljevstvo nebesko ??? GDJE SU NESTALE TE RIJEČI ??? Kod Svete mise svaka propovijed započinje sa :""draga bračo i sestre"",a ne sa dame i gospodo !!!

VL
FR
francekmali
07:13 04.07.2021.

Tako vam je to sa i oko crkve,možeš kritizirati SVE političare,lijeve,desne i srednje,ali NE SMIJEŠ crkvu,oni su ,osobito u RH,država u državi i za njih ne vrijede zakoni RH,osobito porezni i financijski,oni NEDODIRLJIVI,najveći nekretninski vlasnici,ali redovito od države dobivaju apanažuu veću od milijarde kuna !!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.