Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠENA NA JARUNU

Nacional: Letjelica pripada ukrajinskim vojnim snagama, otela se kontroli

Zagreb: Premijer Andrej Plenković i  nadležni članovi Vlade obišli su mjesto pada besposadne letjelice
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/7
15.03.2022.
u 12:39

Letjelica je imala bombu namijenjenu aktivaciji na ruskim položajima u Ukrajini

Pozivajući se na izvor blizak Ministarstvu obrane, Nacional je objavio kako je utvrđeno da bespilotna letjelica, srušena na zagrebačkom Jarunu, pripada ukrajinskim vojnim snagama te da je imala bombu namijenjenu aktivaciji na ruskim položajima u Ukrajini.

Izvor je Nacionalu otkrio i da je izvjesno kako se bespilotna letjelica otela kontroli pa je završila u Zagrebu, gdje je i pala kad je ostala bez goriva. Nije poznato je li se otela kontroli zbog ljudske ili tehničke pogreške.

VIDEO Zagreb: Premijer Andrej Plenković i nadležni članovi Vlade obišli su mjesto pada besposadne letjelice

Premijer Andrej Plenković potvrdio je jučer kako je na letjelici bio eksploziv. 

– Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informirali javnost želim reći da je točno ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja. Na temelju daljnjeg tijeka istrage moramo utvrditi tko je lansirao projektil – rekao je

Podsjetimo, zagrebačkim Jarunom odjeknuo je 10. ožujka oko 23 sata snažan prasak koji je uznemirio brojne građane. Sve se dogodilo nedaleko od Studentskog doma Stjepan Radić.

Pad prvotno nepoznatog objekta izazvao je snažan prasak i gusti dim, a osjetio se i miris plina. Kako su naveli svjedoci događaja, iz smjera udara eksplozije na trenutak se vidjelo crveno svjetlo.

Ključne riječi

Komentara 25

ST
stefj
13:13 15.03.2022.

Interesantno je kako nikoga ne smeta što cure podaci koji nikako ne bi smjeli curiti. Od ere Mesića to je postalo pravilo, a ne izuzetak, vidi se kako dobar primjer zlata vrijedi... Pričekajmo službenu izjavu, pa da vidimo...

AB
abram
13:05 15.03.2022.

sigurno je predsjednik poslao upute Nacionalu

DU
Deleted user
13:15 15.03.2022.

Ovo je postao rat informacijama i dezinformacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije