Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik Željko Prigorac zbog silovanja osuđen na dvije godine zatvora

Odluka suda je nepravomoćna i mogućnost žalbe imaju obje strane. Odlukom suda je zadovoljna Ana Gruber, odvjetnica Snježane Knežević koja sa obitelji živi u Njemačkoj i nije došla na izricanje presude danas u Karlovac
16. veljače 2021. u 15:40 24 komentara 8288 prikaza
Karlovac: Počelo suđenje bivšem načelniku Lasinje Željku Prigorcu za silovanje mještanke
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Željko Prigorac, načelnik općine Lasinja u Karlovačkoj županiji proglašen je danas krivim na Županijskom sudu u Karlovcu za silovanje sumještanke Snježane Knežević u kolovozu 2018., za što je dobio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Sutkinja Elma Kaleb Mamić kazala je da je sud iskaz Snježane Knežević ocijenio vjerodostojnim i u skladu sa dokazima koji podupiru njen iskaz da ju je optuženi prisilio na seksualni odnos iako mu je govorila da ga ne želi. Odluka suda je nepravomoćna i mogućnost žalbe imaju obje strane. Odlukom suda je zadovoljna Ana Gruber, odvjetnica Snježane Knežević koja sa obitelji živi u Njemačkoj i nije došla na izricanje presude danas u Karlovac.

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije USTAVNI SUD, OČEKIVANO, OPET U ODLUKAMA STOŽERA NIJE NAŠAO NIŠTA NEUSTAVNO Troje sudaca u izdvojenim mišljenjima pita: Zašto je isti sudac izvjestitelj u svim COVID predmetima?

- Zadovoljni smo presudom, ovo smo i očekivali. Smatramo da sada i druge žene više ne bi trebale šutjeti kao žrtve bilo koje vrste zlostavljanja, već da to prijave kako bi počinitelji bili procesuirani i kažnjeni, tko god oni bili – kazala je Ana Gruber i podsjetila da je S. Knežević sama odlučila da ovo suđenje bude javno kako bi potaknule druge žene da istupe u ovakvim situacijama.

Iako osuđeni Željko Prigorac nije bio na izricanju presude, kao niti njegov odvjetnik, kazao nam je da će se žaliti na ovakvu odluku sudu, te da će se braniti 'od monstruoznih laži na svim instancama do zadnje kapi krvi'.

Karlovac: Počelo suđenje bivšem načelniku Lasinje Željku Prigorcu za silovanje mještanke | Autor : Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 22.01.2020., Karlovac - Na Zupanijskom sudu u Karlovcu pocelo je sudjenje Zeljku Prigorcu, bivsem nacelniku opcine Lasinja za silovanje mjestanke. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Dokaza silovanja nema, niti dokaza za ikakvu uporabu sile nad navodnom žrtvom. Sud nije prihvatio moje svjedoke, a iako su uzeli moj mobitel, poruke nisu vještačili, već su uzeli kao dokaz preslik njenih poruka koje su namještene i montirane. Da je sud uzeo u obzir sve poruke koje je navodna žrtva izmijenila sa prijateljicom, tada bi u tijeku njihovog razgovora mogli zaključiti da su se dogovarale kako da porukama koje će kasnije ona meni slati, namontiraju čitav događaj. Sud je čak prihvatio poruke njene prijateljice poslane mailom, a nisu vještačili mobitele. Osim toga, u optužnicu koju je podiglo državno odvjetništvo stoji da je na podu Vatrogasnog doma gdje se navodno sve dogodilo, pronađena sperma, no vještakinja je jasno na suđenju rekla da je na podu pronađena izlučevina s mojim DNK, ali da ne mogu reći da je riječ o sjemenoj tekućini jer nigdje nisu pronađeni spermatozoidi. Dakle toga nema, a sutkinja na temelju toga bazira presudu za silovanje. Zato odluku suda smatram sramotnom, a proces montiranim, kao što je bio montiran sudski proces Alojziju Stepincu - kazao nam je načelnik Lasinje.

Kazao je da se istoga dana u vatrogasnom domu u spornoj sobi presvlačio nakon nogometnog turnira koji je igrao. Sve se događalo na blagdan Velike Gospe, a silovanje za koje je nepravomoćno osuđen, zbilo se između jedan sat iza ponoći i 1.15 sati. S. Knežević sve je prijavila nakon nekoliko dana.

Sudenje Stjepanu Ringwaldu SMAKNUĆE FISTANIĆA Fistanićeva djevojka: Okrenula sam se, a krv je špricala. Vikala sam: 'Ljubavi, pucaju na nas!'

- Nikakvog spolnog odnosa nije bilo, ona je jednostavno zla osoba koja je lažima morala opravdati zašto se vratila kući tek u 3.30 sati sama; iskonstruirala je čitavu priču i optužila mene koji sam je odbio u njenom naumu te večeri. Nisam niti slutio da je netko sposoban za tolike laži. Vjerovao sam u sudski postupak, da će se uzeti u ozbir svi dokazi, te nedostaci dokaza, ali to se nije dogodilo. No, najveće je dno dna da se takva žena uspoređuje sa ženama silovanim u Vukovaru; to je nisko, zločesto i zlobno. Smatram da se svako nasilje, posebno silovanje mora prijaviti i procesuirati, no slučaj S. Knežević nije usporediv s ničim - dodao je Ž. Prigorac. Kazao je da mu je važna njegova obitelj i najbliži koji znaju da on nije osoba koja bi o takvom činu uopće razmišljala, a kamoli tako nešto i napravila.

- Radio sam u radnom vijeku sa puno žena, i molim, neka se javi itko tko bi takvo nešto doživio od mene. S. Knežević radila je probleme i drugim sumještanima, posebno svećeniku, možete pitati u mjestu za nju, no ja ne želim odustati od pravde, borit ću se svim silama i svim pravnim sredstvima da se dokaže istina o svemu - dodao je Ž. Prigorac.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • Avatar Leftard_logic
  Leftard_logic:

  On je lud ako je vjerovao pravosuđu. I još mu sudila žena.

 • zagabria5:

  Ako je silovao treba ga osuditi, ali ako govori istinu onda jao si ga muškarcima jer će svaka žena koja dobrovoljno spava sa nekim moći naknadno ucjenjivati da nije dala pristanak. Kada vidimo broj sponzoruša oko nas pa i u ... prikaži još! medijima stvar postaje još gora. Prije dosta godina znao sam dečka koga je ženska prijavila za silovanje jer se htjela opravdati doma reći zašto je došla u 3 ujutro iz diska. Nakon što se ispostavila istina njoj se nije ništa desilo a on je proživio pakao. Neka je Bog na pomoći sucima da odvoje prave slučajeve od lažnih

 • General_U:

  Ako si je silovao deset godina robije, ako nisi njoj deset godina.