Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 20 godina
Povratak na članak

Načelnik Trebinja: Da bi se netko ispričao mora se osjećati krivim

Vlahušić je kazao kako je trebalo proći 20 godina da iz Trebinja dođe netko tko je izrazio žaljenje zbog onog što nam se dogodilo

Komentari 32

Avatar CrimsonKing
CrimsonKing
17:44 20.04.2012.

Gospare, ti si verovatno Dubrovcanin, pa bih te zamolio da nam kazes istinu: Da li su Dubrovnik i Trebinje kulturno, istorisjki, mentalitetom i na svaki drugi nacin srodniji, blizi i povezaniji sa vama cak i od Dalmacije (da ne uvodimo kajkavce i cakavce u pricu jer sa njima nemate ama bas nista zajednicko, i to svi znamo!)?

VL
UK
Ugo Kajvez
14:20 20.04.2012.

Nema problema, pomirite štetu i odštetu za nanošenu patnju i možete noge točiti u moru ..................

VL
Avatar Django
Django
14:31 20.04.2012.

Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose......

VL
DO
downunder
14:35 20.04.2012.

Taj isti čovjek kaže da se stanovnici Juga RH moraju ispričati Trebinjcima. Potražiti pod \"Trebinje kliče: Ispričaj nam se, Dubrovniče!\". Django je u pravo.

VL
PI
PIDOČA
14:44 20.04.2012.

a i ovaj administrator je isto,

VL
DO
domagojb963
14:48 20.04.2012.

Znate li anegdotu.. U Srebrenom, na plaži.. \" kupite mi još jedan sladoled ili ću svima reći da smo iz Trebinja\".. :))

VL
TA
tarle1
15:12 20.04.2012.

Taj nekakav Ćučina iz četničkog Trebinja, gradonačelnik tog smrdljivog ne ljudskog gnijezda, žali i, kaže on, što se nama (trebinjcima) dogodilo. Vlahušić, zato što ih je primio, trebao bi podnijeti ostavku sa mjesta gradonačelnika Dubrovnika. Ovim talibanima iz američkog veleposlanstva, Hrvatske i tkz. repub. srpske, zabraniti u buduće dolazak u Dubrovnik. Našli su se nevini miritelji! Fuj!

VL
Avatar MK
MK
15:16 20.04.2012.

...Nije li Andro Vlahusic HNS? ...Nije li Vesna Popusic HNS? ...Nije li Vesna Popusic pricala nesto o agresiji HR na BiH? ...I sada se Andro Vlahusic cudi da 20 godina nitko nije dosao iz Trebinja priznati da je bilo obrnuto!! ...Pa od kud se gadalo Zupanju dok se narod u krtice sklanjao! ...A nije li Alija Izetbegovic g. 1992 rekao, \"JNA je armija BiH i ona ce oDbraniti Bosnu i Hercegovinu\"? I nije li se tako svrstao na stranu agresora na Hrvatsku i Vukovar iz g. 1991?!

VL
Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
15:21 20.04.2012.

Ovo se zove bezobrazluk, umjesto da mu je pljunuo u facu, Vlahušić se zamalo ispričao kasapima i palikućama, prestrašno...

VL
Avatar Jiba.Jibi.Gjize.Jep
Jiba.Jibi.Gjize.Jep
15:21 20.04.2012.

"Više od 20 godina nakon ratnih zbivanja u Dubrovniku su se susreli Ćuk i Vlahušić na seminaru o prekograničnoj suradnji za održivi turizam" __________ ne dolazi brekalo da ne ima koristi od toga a hrvati se usrali od srece zbog isprike ... fuj

VL
LI
Livi
15:48 20.04.2012.

Kakvi smo mi idioti, odnosno neki nasi politicari! Mi sve razrusene srpske kuce moramo obnoviti i vratiti im stanove koje su dobrovoljno napustili, a mi se divimo sto oni preko usta prenesu rijec da im je zao. Pa gospodo, pozovite ih da obnove ono sto su razrusili, pa ce onda imati smisla susretati se s njima. Ispada sad da mi sami moramo obnoviti i svoje i njihove razrusene gradove samo radi nekog pomirenja.

VL
OB
-obrisani-
15:56 20.04.2012.

sad ce ga josipovic odlikovati

VL
DU
Deleted user
16:03 20.04.2012.

Mogu se gradonacelnici miriti,ali za pomiriti stanovnike trebat ce jos dosta dosta godina proci.

VL
NA
nacionalnifront
16:06 20.04.2012.

U znak dobre volje porušiti granični prijelaz na Ivanjici. Onda bi trebinjci mogli do Dubrovnika samo preko Metkovića. Nisu nam falili zadnjih 20 godina, neka još 20 godina prođe pa onda eventualno pošaljimo nekoga iza brda neka snimi dokumentarac o njima.

VL
DU
Deleted user
16:21 20.04.2012.

Prava bi država uvjetovala ovo tobožnje žaljenje izručenjem Vučurevića Hrvatskoj. Ali, Hrvatska je samo poludržavica kojom vladaju čankolizi, poput Milanovića i Josipovića, kojima to ne pada na pamet. U kojoj je stranci ovaj Ćuk? SDP Republike Srpske. Buduća Balkanska internacionala.

VL
SV
stjepan v.
16:38 20.04.2012.

``punom pomirenju`` to rekao Josipovic. komunisti se ipak vole, nije bitno koje nacije. jadni moj narode, ko vas predstavlja?

VL
DU
Deleted user
16:39 20.04.2012.

Toliko mu je žao da mu sve suze niz južne padine leđa klize! Inače, u jednom trenutku se Vučurević malo zanio i to je bilo onda kad mu je u glavu uletjelo da je ministar turizma RH i kad god ga uhvatio poriv za šenlučenjem, ispalio par mina prema aerodromu Dubrovnik i civilne kompanije su redom odustajale od letova prema DB. Samo Croatia Airlines je i dalje letjela, usprkos dramatičnom porastu osiguranja za avione. Onda su poslali 2 gardijske brigade HV da malo prouče Trebinje iz bližeg rakursa pa da vidimo... I gle čuda, šenlučenja više nije bilo!

VL
GR
Gradinar
17:35 20.04.2012.

\".....te dodao da smatra da je danas otvoreno jedno novo poglavlje.\" Ovaj Vlahušić, uz sve ostalo, i ovim pokazuje da, ili mu je stalo kao crno ispod nokta do dostojanstva i ponosa svoga naroda, ili je - glup uz dužnuu ispriku. Naime, srpski današnji političari, a Tadić je to uveo u javni prostor, lijepim riječima, što je uvijek na bilo kojemu mjestu tragedije ili boli, riječ - žaliti ( žalim, žaljenje) savršeno precizno izbjegavaju reći - da nikada više ne bi ponovili ono što je u ime njihovoga naroda, pa i oni sami, netko uradio. Izraz \"žalim\" je prije svega u ovome kontekstu i u realnom kontekstu suvremene srpske politike, kako u Beogradu, tako i u Banja Luci, ali i u Hrvatskoj, izraz koji jasno poručuje - ponovo bih uradio isto da sam u istoj situaciji! Gdje je u tome nešto što treba cijeniti i čemu se treba radovati kao nečemu čekanome 20 godina.

VL
GR
Gradinar
17:35 20.04.2012.

Naime, kad srpski političar izrekne da žali zbog stradanja Dubrovnika, nikako to u kontekstu njegove realne politike ne znači da žali zbog poginulih, zbog svoje pogrešne politike, svoga divljaštva ili slično. On žali zbog toga što je uopće Dubrovniku palo na pamet suprotsviti se Srbiji, što je nekome palo na pamet zahtjevati svoju slobodu, a zbog toga je taj Srbin bio prinuđen učiniti to što je učinio.

VL
GR
Gradinar
17:39 20.04.2012.

Drugim riječima, \"žaljenje\" u političkom smislu ne znači NIŠTA pozitivno između dva naroda, a ponajmanje preuzimanje odgovornosti, što bi bio temelj novih odnosa. Bez toga možemo svi žaliti koliko hoćemo, nikada to neće biti kajanje za zla koja su učinjena. ...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.