Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sin izazvao nesreću

Načelnik splitske policije podnio ostavku

Slobodan Marendić
Ivana Ivanovic/PIXSELL
18.10.2018.
u 14:24

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić dao je ostavku odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan s 1. ožujkom 2017. godine

Stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra dovršio je stručni nadzor u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, a vezano uz prometnu nesreću službenog vozila MUP-a kojim je upravljao 19-godišnji član obitelji načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, izvijestio je MUP.

"Nadzorom je utvrđeno da je 19-godišnjak u utorak 16. listopada oko 3 sata ujutro u Splitu, Katalinićev prilaz 1, pod utjecajem alkohola i zbog neprilagođene brzine, vozilom koje je bilo na 24-satnom raspolaganju načelniku Marendiću i koje je uzeo bez njegova znanja, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Zbog navedenog počinjenog prekršaja izdan mu je prekršajni nalog i novčana kazna od 6.500,00 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja, koje su provodili policijski službenici Policijske uprave zadarske, utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo iz članka 234. st.2.  Kaznenog zakona „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“  te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Vezano za materijalnu štetu koja je nastala na vozilu MUP-a, stručne službe Ministarstva poduzet će potrebne radnje radi naknade štete.

U odnosu na postupanje načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, neposredno po saznanju za događaj, tijekom policijskog postupanja na mjestu događaja te kasnije tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja kojim je bio obuhvaćen član njegove obitelji, Stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu, zaključio je da se načelnik Marendić tijekom cijelog događaja ponašao u skladu s pravilima struke te nije utjecao na postupanje policijskih službenika, niti se na bilo koji drugi način ponašao protupravno. Također, nije utvrđeno da je 19-godišnjak ikada ranije koristio službeno vozilo koje je načelniku Marendiću dato na korištenje", stoji u priopćenju. 

"Iako u postupanju nisu pronađeni elementi koji bi zahtijevali njegovu disciplinsku odgovornosti, a u interesu ugleda i pozitivne slike o službi i Ministarstvu, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić dao je ostavku odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan s 1. ožujkom 2017. godine.

Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović donio je odluku da se na radno mjesto načelnika policijske uprave privremeno premjesti zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez", navodi MUP.  

Pogledajte video: Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

Ključne riječi

Komentara 33

TM
trade_mark
14:33 18.10.2018.

Slobodan je tri dana čekao da podnese ostavku. čekao je da mu netko kaže da će sve biti u redu, da će se stvari riješiti i da će ipak moći zadržati poziciju. sad su mu rekli da to ipak nećee proći, pa je on širokogrudno ponudio ostavku (jer bi inače popio otkaz). hvala. al ajde... eppur si muove.

Avatar Grunf
Grunf
14:28 18.10.2018.

sigurno ga čeka mjesto u ministarstvu

Avatar anlaser
anlaser
15:02 18.10.2018.

"uzeo ga bez njegovog znanja", znači ukrao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije