Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik Novigrada Podravskog osuđen na šest mjeseci uvjetno

- Ne smatram se krivim, a odande se šljunak vozi od 1945. godine. Sve što sam radio bilo je u korist mještana - kaže Mađer.
27. svibnja 2010. u 16:45 1 komentara 268 prikaza
'27.05.2010., Koprivnica, Hrvatska - Mladen Madjer, nacelnik opcine Novigrad Podravski. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'

Mladen Mađer, načelnik Općine Novigrad Podravski, pravomoćno je kažnjen zatvorom od šest mjeseci, uvjetno godinu dana.

Istu su kaznu dobili i Marijan Bagarić i Ivan Pleško, kojima je načelnik omogućio da na području općine, u Vlaškom polju, mimo propisa iskopavaju šljunak, iako su znali da nije donesen prostorni plan na kojem bi bile predviđene šljunčare. Također nisu imali rudarsku koncesiju za izvođenje rudarskih radova, a Bagarić i Pleško nemaju ni obrt za eksploataciju mineralnih sirovina, no unatoč tome iskopavali su šljunak od listopada 2004. do lipnja 2006. godine.

Mladen Mađer jučer nam je telefonom rekao da se ne smatra krivim te da je nezadovoljan radom pravosuđa.

- Sve što sam radio, bilo je u korist mještana općine. Bagarić i Pleško su šljunak vozili za općinu, a ja sam to naslijedio od bivšeg načelnika, jer se odande šljunak vozi od 1945. godine. Bilo je to isključivo za nerazvrstane ceste u vlasništvu države i ni jedan kubik nije prodan sa strane, niti je tko vozio privatno - dodao je on.

Sva trojica slali su žalbe, no odbijene su kao neosnovane. (kj/VLM)

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar m_m
    m_m:

    Već neko vrijeme pratim te presude i sada sam 100% siguran: za \"djelatnike\" i \"čelnike\" u RV postoje samo uvjetne kazne! Zato sam definitivno odlučio: bavit će se kombinacijom politika-kriminal. Ako me ulove mogu me osuditi i na doživotnu robiju - uvjetno ...