Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Načelnik Muća oštetio općinu za pola milijuna kuna

Protiv načelnika Muća prijavu su podnijeli čelnici mućkog SDP-a, HDZ-a, HSS-a i Nezavisne liste
01. listopada 2014. u 16:49 4 komentara 1198 prikaza
stupalo
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Policija je kazneno prijavila Filipa Stupala, dugogodišnjeg načelnika Muća kojega sumnjiče da je oštetio Općinu za 470.000 kuna. Načelniku stavljaju na teret niz djela iz domene gospodarskog kriminaliteta – zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave – tako što je sklapao fiktivne ugovore te odobravao isplate na račune 34-godišnjeg vlasnika trgovačkog društva za radove koji nikada nisu obavljeni.

Protiv načelnika Muća prijavu su podnijeli čelnici mućkog SDP-a, HDZ-a, HSS-a i Nezavisne liste. Oni tvrde da je tijekom 12 godina, koliko je Stupalo načelnik, Muću nanijeta milijunska šteta zbog samovolje i bezakonja kojeg provodi njihov načelnik. Stupalo pak tvrdi da je riječ o podmetanjima.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • dragica949:

  Mućke nisu samo u Muću,cijela je Hrvatska Muć/ka/.

 • leurdovac:

  Ili više nije bilo novaca ili mu je bilo dosta?

 • Avatar drug lenjin
  drug lenjin:

  Slučajno od poznanika poznam donekle situaciju u općini Muć.Naime o čemu se radi.Do zadnjih izbora načelnik Stupalo je bio član HSS a da bi sa zadnjim izborima išao samostalno i time se zamjerio dojučerašnjim stranačkim kolegama.Svi su oni bili u ... prikaži još! idiličnim odnosima zajedno s oporbom dok je poslovna zona radila i dok se u općinu slijevao novac firmi.Naravno dolaskom krize počeli su problemi jer se sve manje novca počelo slijevati u kasicu općine.Općina se doslovno razbacivala s novcem dijeleći besplatne miksere betona građevinskoga pjeska koje su neki mještani uzimali eto tako kad se već besplatno djeli pa neka stoji iako je većinu odnijela voda.Stupalo je iz mjesta Neorić i većina proračunskoga novca se slijevao prema njegovu mjestu i Muću .Svakih pedesetak metara javna rasvjeta uređeni nogostupi odvodni kanali asfaltiranje podobnima dok ostala mjesta su praktički ostala bez ikakve infrastrukture asfaltiranoga puta ili rasvjete .Naravno da je veliko nezadovoljstvo mještana u mjestima općine koji su doslovno marginalizirani i građani drugoga reda.Gospoda koja su vjerojatno podigla prijavu protiv načelnika i sami su participirali u toj vlasti ali naravno idilična ljubav je pukla jer nema više novca.Istraga će pokazati da li je kriv ili ne.Općina se već godinama neravnomjerno razvija dok podobni profitiraju.Takvih je ooćina u HR stotina gdje načelnik ima desetak tisuća kuna plaću.