Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnici kažnjeni jer su općine radile s njihovim obiteljima

Marica Jančić, načelnica Marije Gorice i Ivica Turić, načelnik Perušića, moraju platiti po 30.000 kuna
19. listopada 2015. u 23:00 12 komentara 1956 prikaza
Marica Jančić
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dvoje načelnika je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo sa po 30.000 kuna jer su poslovali sa članovima obitelji.

Marica Jančić (HDZ) (na slici), načelnica Marije Gorice, kažnjena je jer nije pravodobno izvijestila o poslovnom odnosu Općine s tvrtkom Trgocentar Marija u vlasništvu njezine kćeri i obrtom Ladanjski raj njezina supruga.

 Općina je s tvrtkom načelničine kćeri sklopila ugovor o zakupu poslovnog prostora za obavljenje ugostiteljske djelatnosti, a od nje i obrta nabavljala je raznu robu i usluge. Načelnica se branila da je kćerina tvrtka bila zakupac još od 2003. godine, a poslovi su bili bagatelni (Općina je tu kupovala uredski materijal, sredstva za čišćenje itd.).

Ladanjski raj jedini ugostiteljski obrt na području općine u kojem se može konzumirati i hrana.

Načelnik Perušića Ivica Turić (HDZ) pak je kažnjen jer je Općina sklopila ugovor o prodaji nekretnine Autoprijevozničkom obrtu Albatros u vlasništvu njegova sina, a načelnik je o tome propustio obavijestiti Povjerenstvo. 

>> Varga kriv za sukob interesa, ispričao se zbog 'nenamjernih propusta'

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

 • Cetijus:

  Što god da rade, na kojoj god razini imali vlast, HDZ je dokazano klijentelistička stranka..totalna korumpirana banda, ali ono TOTALNO KORUMPIRANA BANDA

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  Ovo su sitne ribe napram SDP-a, pazi gad ovi odu bit ce ih pun kos, jos malo pricekajte.

 • kenedy:

  a di je tu samoproglaseni dozivotni nacelnik opcije nijemci(takodjer HDZ)..??u opcini i drzavnim tvrtkama na podrucju opcine,zaposlio je sve clanove blize i daljnje obitelji!!i naravno,"podobne"...