Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tijeku očevid

Izgorjelo 3300 hektara površine: Na terenu dežura 330 vatrogasaca i jedan kanader u zraku

Dalmacija u vatrenoj buktinji, požar se proširio iz okolice Vodica
Foto: Marko Picek
1/3
14.07.2022.
u 15:45

Na požarištu u Šibensko-kninskoj županiji nema nekontrolirane vatre, a po sadašnjim procjenama, izgorjelo je 3300 hektara površine, izjavio je u četvrtak u Raslini ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut.

Više je od deset izgorenih i nagorenih objekata, rekao je Damir Trut, dodajući da je u tijeku očevid nakon kojeg će biti poznat točan broj oštećene imovine.

"Na terenu je oko 330 vatrogasaca koji i dalje dežuraju s obzirom da je prognoza da bi se u popodnevnim satima mogao podizati vjetar koji može podići vatru. U zraku je i jedan kanader koji, čim uoči nešto, baca vodu", rekao je Trut. Operativni stožer održat će u 17 sati sastanak na kojem će razmotriti plan za ovu noć, dodao je.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić izvijestio je da će pokrenuti inicijativu da se proglasi stanje velike nesreće.

"Nakon toga ćemo krenuti u proglašenje elementarne nepogode, ali nakon što se završi ova cijela procedura i privede kraju ovaj događaj", rekao je Jelić. U županijskom proračunu rebalansom će se osigurati dodatna financijska sredstva za pomoć stanovnicima čiji su objekti stradali, dodao je župan.

Dalmacija u vatrenoj buktinji, požar se proširio iz okolice Vodica
1/52

Velika nesreća u Zakonu o sustavu civilne zaštite opisana je kao događaj prouzročen iznenadnim djelovanjem prirodnih sila, tehničko-tehnoloških ili drugih čimbenika s posljedicom ugrožavanja zdravlja i života građana, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša čije se posljedice ne mogu sanirati samo djelovanjem žurnih službi na području na kojem je nesreća nastala.

Komentara 2

GI
gii
15:56 14.07.2022.

Servi slave šumadijskom grapom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije