Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Sanader:

"Na vatrogascima se dosad nije štedio novac, pa neće ni ubuduće"

vatrogasci (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/3
27.10.2010.
u 16:21

Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, najavio je da, prema premijerkinu obećanju, proračun vatrogastvu u idućoj godini neće biti smanjen.

BJELOVAR – Na vatrogascima se ni dosad nije štedjelo i nije se smanjivao proračun ni ove, a ni ranijih godina, a prema obećanju premijerke Kosor tako će biti i iduće godine – rekao je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, odgovarajući u Bjelovaru na novinarska pitanja uoči sjednice Predsjedništva HRZ-a.

Posebno je napomenuo da su prema razini opremljenosti hrvatski vatrogasci među vodećima u ovom dijelu Europe gdje su najveće požarne opasnosti. Dodao je da je u zadnjih nekoliko godina nabavljeno 210 novih vatrogasnih vozila te da, uz ostalo, Hrvatska danas raspolaže i sa šest kanadera, što je svrstava u red onih zemalja čije je vatrogastvo suvremeno opremljeno.

Podsjetio je da je ove godine bilo više od dvije tisuće požara, ali da su svi uglavnom ugašeni u začetku, tako da nije bilo katastrofalnih događaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije