Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Na Urbanovo dolaze Josipović i Čačić

'20.05.2011., Strigova- Pocelo Urbanovo 2011. najveca vinska manifestacija. Zupan Ivan Perhoc i zadarski zupan Stipe Zrilic potpisali su povelju prijateljstva. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
10.05.2012.
u 16:06

Središnji događaj bit će trodnevni \"Festival pušipela, bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme\" od 25. do 27. svibnja

Organizatori "Urbanova 2012. – Dana vina u županiji Zrinskih" najavili su najbogatiji program dosad. Na manifestaciji kojoj je cilj promovirati povijesno, kulturno i gastro-enološko nasljeđe Međimurja, moći će se prvi put degustirati vina i u čakovečkim kafićima, najavili su zamjenik župana i predsjednik organizacijskog odbora Matija Posavec i predsjednik Udruge Hortus Croatiae Zdravko Dvanajščak.

Program počinje u četvrtak 17. svibnja, u subotu 19. svibnja održat će se Dani otvorenih podruma na međimurskoj vinskoj cesti, a u nedjelju 20. svibnja bit će proštenje u Svetom Urbanu i vinska veselica u tamošnjem Domu kulture.

Središnji događaj bit će trodnevni "Festival pušipela, bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme" od 25. do 27. svibnja u sportskoj dvorani u Štrigovi. Dosad je prijavljeno 25 vinara, a očekuju se i gosti iz Istre koja je ove godine županija partner. Urbanovo završava 1. lipnja tradicionalnim vinskim balom u Dvorcu Terbotz.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika i Vlade. Dr. Ivo Josipović doći će na Urbanovo 25. svibnja u poslijepodnevnim satima, a festival će prije toga otvoriti prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Udruga Hortus Croatiae ove godine obilježava 20. obljetnicu djelovanja pa će 24. svibnja održati svečanu skupštinu na kojoj se očekuje i ministar turizma Veljko Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 1

JS
ja sam gladan
09:06 11.05.2012.

Kad je kopanja u pitanju, drugovi su prvi. Ja mislim da je gospon Orwel, kad je pisal Životinjsku farmu, imal staklenu kuglu i vidio je ove kak si pune usta, da ne velim njuške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije