Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prave ruke

Na ulice postavili 'digitalne prosjake' za prikupljanje sitniša

prosjak
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
16.09.2014.
u 08:11

Uobičajenu nedoumicu hoće li novac koji su dali prosjaku biti potrošen za hranu ili pak za kupnju pića stanovnici američkog grada Pasadene više – nemaju...

Uobičajenu nedoumicu hoće li novac koji su dali prosjaku biti potrošen za hranu ili pak za kupnju pića stanovnici američkog grada Pasadene više – nemaju.

Gradske vlasti postavile su na ulicama ovog mjesta u širem okrugu Los Angelesa nekoliko uređaja za automatsko prikupljanje sitniša. U narančaste automate s nacrtanim smješkom na sebi te istaknutim motivacijskim porukama prolaznici mogu ubaciti kovanice koje im se nađu u džepu i pritom biti sigurni da će novac biti dobro upotrijebljen.

Sva se prikupljena sredstva dostavljaju nekolicini humanitarnih organizacija koje skrbe za beskućnike kupujući im hranu i odjeću. Da ovaj koncept i nije loš, pokazuju prvi rezultati. Dva su “digitalna prosjaka” u samo nekoliko dana prikupila 270 američkih dolara. – Ovo je jasna alternativa u prikupljanju dobrotvornih darova. Ljudi sada znaju da njihov novac odlazi na kupnju pravih stvari poput hrane ili odjeće – kažu u gradskoj upravi Pasadene.

>>Beogradski prosjak kod svetog Ante

>>Ropstvo u Zagrebu: Osam godina ga tukao i tjerao na prosjačenje

Komentara 2

SR
srbinvojo
08:04 17.09.2014.

koja glupost!!!

RA
rakikaki
08:48 16.09.2014.

Prestrasno! Slijedeci korak cipiranje i plinska komora. A kazu da civilizacija napreduje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije