Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Na ulice postavili 'digitalne prosjake' za prikupljanje sitniša

Uobičajenu nedoumicu hoće li novac koji su dali prosjaku biti potrošen za hranu ili pak za kupnju pića stanovnici američkog grada Pasadene više – nemaju...
16. rujna 2014. u 08:11 2 komentara 3403 prikaza
prosjak
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Uobičajenu nedoumicu hoće li novac koji su dali prosjaku biti potrošen za hranu ili pak za kupnju pića stanovnici američkog grada Pasadene više – nemaju.

Gradske vlasti postavile su na ulicama ovog mjesta u širem okrugu Los Angelesa nekoliko uređaja za automatsko prikupljanje sitniša. U narančaste automate s nacrtanim smješkom na sebi te istaknutim motivacijskim porukama prolaznici mogu ubaciti kovanice koje im se nađu u džepu i pritom biti sigurni da će novac biti dobro upotrijebljen.

Sva se prikupljena sredstva dostavljaju nekolicini humanitarnih organizacija koje skrbe za beskućnike kupujući im hranu i odjeću. Da ovaj koncept i nije loš, pokazuju prvi rezultati. Dva su “digitalna prosjaka” u samo nekoliko dana prikupila 270 američkih dolara. – Ovo je jasna alternativa u prikupljanju dobrotvornih darova. Ljudi sada znaju da njihov novac odlazi na kupnju pravih stvari poput hrane ili odjeće – kažu u gradskoj upravi Pasadene.

>>Beogradski prosjak kod svetog Ante

>>Ropstvo u Zagrebu: Osam godina ga tukao i tjerao na prosjačenje

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

  • srbinvojo:

    koja glupost!!!

  • rakikaki:

    Prestrasno! Slijedeci korak cipiranje i plinska komora. A kazu da civilizacija napreduje?!