Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradio milijun kuna

Ropstvo u Zagrebu: Osam godina ga tukao i tjerao na prosjačenje

prosjak, beskućnik
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
27.01.2014.
u 09:35

Kada ne bi bio zadovoljan isprošenim novcem, "gazda" ga je tukao i prijetio mu da će ga raskomadati, staviti u vreću i baciti u Savu.

Protiv 50-godišnjeg Zagrepčanina koji je čak osam godina imao robovlasnički odnos prema 67-godišnjem muškarcu također iz Zagreba u unajmljenom stanu i tjerao ga na prosjačenje u Zagrebu podnesena je optužnica, priopćio je DORH. Kada bi se oštećenik tome usprotivio, nasilnik bi ga fizički napadao. Od 2005. do rujna 2013. godine na nesreći 67-godišnjaka, koji mu je dnevno predavao oko 700 kuna, zaradio je više od milijun kuna.

"Gazda" je oštećeniku kupovao hranu, cigarete i piće, a ostatak zadržavao za sebe, a kada ne bi bio zadovoljan isprošenim novcem, tukao ga je i prijetio da će ga raskomadati, staviti u vreću i baciti u Savu. Zatočenik je nekoliko puta pokušao pobjeći, ali ga je okrivljenik uvijek pronašao na mjestima na kojima se okupljaju beskućnici.

U studenome prošle godine uhićeno je 40 osoba u akciji "Oliver Twist" u cilju sprječavanja ropstva i trgovine ljudima, među kojima i šestero djece te dvojica maloljetnika. Za 50-godišnjaka je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te oduzimanje imovinske koristi od najmanje 1,018.500 kuna.

>>Vozili ga u prtljažniku, drogirali, a maloljetnik im je morao biti rob

>>Nikolina obitelj vjeruje da je negdje zatočen kao rob

Komentara 8

OL
olovka
10:54 27.01.2014.

Ovakvi bez imena i adrese vode drzavu (znaci li to lopovi) ? Zasto nema imena ovog sretnika jer zakon je na njegovoj strani (ima lovu)

NO
novkovka
10:20 27.01.2014.

napišite puno ime i prezime toga*gazde* da se zna tko je i gdje živi.zašto se to taji,pa nije maloljetan????

MI
mikic82
10:41 27.01.2014.

Bas cudno za policijsku drzavu di se ljude legitimira bez ikakvog povoda i osnova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije