Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnički duh

Na ulicama lažne Unikomove vreće za smeće od 9 kuna?

Unikom
09.07.2010.
u 13:26

Dojavu smo dobili od građana koji kažu da je logo gradske tvrtke na takvim vrećama malo svjetlije boje, kaže potpredsjednik osječkog Vijeća G. Mikan.

Donošenje odluke da Unikom odvozi isključivo smeće odloženo u tipizirane vreće s logom te osječke gradske tvrtke, čija je cijena devet kuna po komadu, stvorila je, čini se, nove poduzetnike! Naime, na sjednici Gradskog vijeća njezin potpredsjednik Goran Mikan (SDP) upozorio je da su se na ulici pojavile lažne Unikomove vreće!

Odred za čistoću
– Dojavu smo dobili od građana koji kažu da je Unikomov logo na takvim vrećama malo svjetlije boje – kaže G. Mikan, koji je upozorio i da se građani smeća u klasičnim crnim vrećama, neprihvatljivim za Unikom, rješavaju izbacivanjem iz vozila ili ubacivanjem u susjedovu kantu. Aktualnoj vlasti, koja je odbila zahtjev oporbe da se odvoz smeća i naplata odvijaju po stvarno potrošenoj količini, a ne volumenu, predložio je i inicijativu.

– Dok praksa ne pokaže da su u krivu, a Grad nam ne bude prepun smeća i štakora, neka umjesto redara koji naplaćuju kazne ustroje Odred za čistoću s nekoliko kamiona i ljudi koji će s ulica uklanjati ostavljeni otpad – kaže Mikan.

Koliko on ima informacija, kaže nam direktor Unikoma Tomislav Glavaš, lažne se vreće nisu pojavile na ulicama.

– Čuo sam to na Gradskom vijeću, no nisam uspio demantirati, jer zapravo ni nemam pravo reagirati ako me se ne pozove. No, tko bi ih tiskao i tko bi se obogatio tim poslom? – uzvraća pitanjem direktor, navodeći da je situacija iz dana u dan sve bolja. Pojavljuju se pojedinačni neodgovorni slučajevi, no većina građana prihvatila je novi način odvoza.

Akcijske pretrage

U međuvremenu je “akcijska” pretraga po smeću Osječana i potraga za onima koji otpad ne ostavljaju u tipiziranim vrećama rezultirala ispisivanjem ukupno 25 prijava. No, prekršajni nalozi još nisu poslani na sud, nego su komunalni redari prekršitelje stavili na “crnu listu”. Predviđene kazne za prekršaj su 10.000 za pravne osobe te 2000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj. Fizičke osobe obrtnici platit će 5000, a građani 2000 kuna kazne.
– Prijave šaljemo svaki dan, a i nastavit ćemo kontinuirano kontrolirati kako se smeće odlaže – upozorava Stevo Anetić iz Unikoma. Zelene vreće koriste se, podsjetio je, kada kante nisu dovoljne, a žute zamjenjuju kante na mjestima gdje bi ih bilo nezgodno postavljati.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Bandit
16:54 10.07.2010.

Sramota ,sramota zar nije dosta lopovluka vec sada opet neki rodjo dosao na ideju da zaradi proizvodeci vrecice i dogovorio dil sa nekim sa vlasti i ubrzo donjeli zakon o vrecicama ,,zaista sramota.. A narod neuk jadan i kukavan trpipi i samo trpi no pitanje je dokle... Ujedno me zanima kakva je razlika izmedju vrecica sa logotipom i bez logotipa ako su identicne po dimenzijma?? Naravno sem u cjeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije