Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovanje

Na Twitteru vrijeđao Vladu i Trumpa, a sad ide za konzula u New York

Boris Blažeković
Marko Lukunic/PIXSELL
13.02.2018.
u 06:35

Po objavi vijesti da bi Blažeković trebao otići u SAD, po društvenim su se mrežama počeli dijeliti njegovi stari upisi.

Kod izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a mene ne fascinira toliko on sam. Prostaka, primitivaca, seksista, ksenofoba, homofoba, lažljivaca, neznalica i ignoranata ima svugdje koliko hoćeš. Fascinira me da je tolika masa Amerikanaca podlegla tim najnižim strastima i da su ga izabrali za svog predsjednika.”

Tako glasi dio jednog od upisa na Twitteru koji se bavio izborom američkom predsjednika. No autor toga upisa nije tek jedan od komentatora – on je Boris Blažeković, HNS-ovac koji je prije nekoliko dana potvrđen na saborskom Odboru za vanjske poslove kao generalni konzul Hrvatske u New Yorku.

Po objavi vijesti da bi Blažeković trebao otići u SAD, po društvenim su se mrežama počeli dijeliti njegovi stari upisi. Od onog s kraja 2016. citiranog na početku u kojem vrijeđa američkog predsjednika, ali i birače u državi koja ga treba ugostiti, što predstavlja diplomatski skandal, do onih iz prve polovine 2017. i kvalifikacija predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, čiju politiku treba provoditi. Tako za predsjednicu piše da “s državnim kunama i dolarima ide privatno u SAD i kad je se ulovi do lakta u pekmezu, zloupotrebljava javnu TV kako bi se oprala”, dok se za Plenkovićevu Vladu, odnosno ministre – tada još s MOST-om, prije koalicije s HNS-om – pita gdje nabavljaju buniku.

Blažeković jučer nije odgovarao na telefonske pozive, a sporne je objave obrisao, ali ne prije nego smo ih dokumentirali. Iz Ministarstva vanjskih poslova kazali su kako je Blažeković u formalnoj proceduri postavljenja za šefa Konzularnog ureda u New Yorku te da zbog činjenice da je postupak u tijeku ne mogu davati komentare.

Informacija da je Blažeković novi konzul u New Yorku i prije spornih objava izazvala je reakcije. Kritičari su istaknuli kako mu nedostaje formalno obrazovanje i iskustvo, budući da je završio Školu za cestovni promet te Londonsku školu za odnose s javnošću u Zagrebu.

Bavio se manekenstvom, imao je agenciju za modele i restoran. Bio je saborski zastupnik, voditelj HNS-ove političke akademije i član Predsjedništva, zamjenik voditelja kampanje Vesne Pusić na predsjedničkim izborima, glasnogovornik HNS-a i voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Javnost ga pamti kao jednog od najrastrošnijih zastupnika – 2013. je potrošio više od 82.000 kn, a 2015. više od 191.000 kn, najviše na hotel, avion i dnevnice.

Komentara 13

BA
bakulušić
07:58 13.02.2018.

Dvanaest godina je državi trebalo da Blažekovića sudski izbaci iz društvenog doma na Šalati koji je protupravno koristio, Nakon toga je tri godine trebalo državi da Blažekovića sudski izbaci iz restorana u Tomićevoj koji je bespravno koristio. Ako uđe u konzulat i otvori gostionicugostionicu, nikad ga nitko neće moći izbaciti. Bravo HDZ! Bravo partizanska i komunistička djeco!

WE
weAreCro
08:16 13.02.2018.

Ovo je tragicno ljudi... da ovakva osoba bude generalni konzul RH u Americi je sramota. Ali sta se uopce cudimo, bez obzira tko je na vlasti nastavlja se trend nase katastrofalno lose vanjske politike...kao da sami sebi zelimo nauditi.

DU
Deleted user
08:39 13.02.2018.

Što su sve naši izkadrovirali ovaj je još i "profesor". Nego, ako USA veleposlanstvu promakne ovo što piše u ovom članku onda, a netko javi Trampu, brzo bumo imali novoga veleposlanika u ZG. Zadnji put sam to predvidio bivšoj veleposlanicici kad nije jednom riječju reagirala na ogavne, neljudske objede, naših plaćenika, na račun prve dame Amerike, g. Melani i bilo je tako, brže nego sam mislio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije