Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVJERLJIVI DOKUMENT

Trump razljutio demokrate: 'Milijuni se pitaju: Što on to pokušava sakriti?'

Donaldu Trumpu se smije cijeli svijet
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
1/3
10.02.2018.
u 08:53

Demokrati su zatražili da se taj dokument objavi u okviru sličnog poteza republikanaca čiji je povjerljivi dokument objavljen prošlog tjedna.

Američki predsjednik Donald Trump odbio je u petak objaviti povjerljivi demokratski dokument koji odbacuje optužbe o zloporabi vlasti savezne policije i ministarstva pravosuđa u istrazi o ruskoj aferi, spominjući "zabrinutost za nacionalnu sigurnost".

Demokratski memorandum "sadrži brojne povjerljive i posebno osjetljive odlomke", naglasio je Don McGahn, pravosudni savjetnik Bijele kuće objašnjavajući predsjednikovu odluku u pismu upućenom predsjedniku Povjerenstva za obavještajne službe Predstavničkog doma Devinu Nunesu.

Trumpova odluka je ozbiljno naljutila demokrate. Čelnik te stranke u Senatu Chuch Schumer rekao je: "Milijuni Amerikanaca pitaju se jedno jednostavno pitanje: Što on to pokušava sakriti?". Demokrati su zatražili da se taj dokument objavi u okviru sličnog poteza republikanaca čiji je povjerljivi dokument objavljen prošlog tjedna. Tada je deklasificiran dokument koji su sastavili republikanci u Kongresu, u kojemu se opisuje ono što smatraju zloporabom moći savezne policije (FBI) dok su prisluškivali od listopada 2016. Cartera Pagea, savjetnika Donalda Trumpa tijekom predsjedničke kampanje.

Otad demokrati strahuju da "memorandum Nunes" ne posluži kao povod za otpuštanje dužnosnika iz FBI-ja i ministarstva pravosuđa i tako zaustavi posebnog tužitelja Roberta Muellera. On istražuje o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore 2016. te o eventualnom dosluhu Moskve i Trumpova tima kako bi pobijedio.

No, po McGahnu, perspektiva objave demokratskog memoranduma izaziva "jako ozbiljnu zabrinutost za nacionalnu sigurnosti i interese snaga reda".

Donaldu Trumpu se smije cijeli svijet
1/9

Komentara 17

I1
ing-12345
09:05 10.02.2018.

Trump je samo odbio objaviti pamflet takozvanih demokrata koji su u biti liberalni=komunistički diktatori koji nikako ne žele prihvatiti da je Trump pobjedio na demokratskim izborima za predsjednika.

BI
bijelocrveni
08:57 10.02.2018.

Mozete mu svi sisati patku.

KA
kapunjohan
09:02 10.02.2018.

Neznam što Tramp skriva ali poražena strana koja je vladala u Ameriki teško prihvaća izborni poraz pa se Trampa uporno blati za sve i svašta, ta snaga poraženih je slična i u Hrvatskoj. Jedno mi se je dopalo , rekaoo je ja branim interese Amerike ispred svih drugih a ta ko bi trebali i državnici i predsjednici drugih država ,staviti svoje interese ispred drugih i tek onda zazimati se i za sveobće dobro. Mislim da su to čuli i hrvatski ,,dužnosnici,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije