Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvajanje društvenih mreža

Na Twitteru šalju poruke i privlače birače

kolinda
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.04.2015.
u 20:00

Najviše pratitelja ima američki predsjednik Obama

Trend napuštanja društvenih mreža poput Facebooka i prebacivanje na jednostavnije alate poput Twittera, kojima se šalju kratke i jasne poruke, prisutan je i među svjetskim političarima. Dvojica najmoćnijih svjetskih predsjednika, Barack Obama i Vladimir Putin, imaju tako milijune pratitelja na Twitteru.

Tako Obamu prati čak 58 milijuna ljudi, dok njegov kolega iz Kremlja na listi osoba koje ga prate ima 1,18 milijuna korisnika ove društvene mreže. Obama je i aktivniji u slanju poruka na Twitteru pa ih je poslao 13.400, dok je Putin objavio 1567 tvitova.

Treba ipak uzeti u obzir da se američki predsjednik ranije priključio ovoj virtualnoj zajednici, i to još 2007., a Putin tek četiri godine kasnije. Od vladajućih u Hrvatskoj na Twitteru je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dok premijer i predsjednik Sabora nisu. Zanimljivo je da je i bivši predsjednik Josipović bio aktivan na Twitteru te je obećao da će tvitati i nakon izbora, no dosad to nije nijednom učinio.

>> Kolinda Grabar Kitarović na Instagramu poručila da radi i u nedjelju

Komentara 8

DU
Deleted user
21:04 16.04.2015.

kada se bu krstila???

Avatar Vrijeme
Vrijeme
23:24 16.04.2015.

Nives nam je interesantnija.

SP
spenic60
20:33 16.04.2015.

Internet je revolucija izmjene misljenja na najefikasniji nacin danas, a u buducnosti ce biti jos prisutiji. Najefikasniji nacin za upoznavanje i komunikaciju sa javnim mijenjem. Najbolji nacin da netko uvijek bude prisutan, cak i kada nije direktno na liniji. Obicni gradani, a posebno politicari mogu uvijek biti u prednosti nad drugima koji ne kriste internet .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije