Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEĆEMO SVI POTONUTI'

Na tvrtke u Srbiji povezane u sustavu Agrokora bit će primijenjena pojačana kontrola deviznih plaćanja

09.04.2017.
u 13:00

"Ovdje zasad nemamo probleme, ali nećemo da nam se pojave... Ne možemo i nećemo svi potonuti s 'Agrokorom"

Na tvrtke u Srbiji povezane u sustavu Agrokora bit će primijenjena pojačana kontrola deviznih plaćanja kako bi se spriječio odljev kapitala, što će biti regulirano zakonskim mehanizmima koje ima Narodna banka Srbije (NBS), objavio je u nedjelju beogradski tisak.

Pozivajući se na svoje izvore, list "Politika" piše da Narodnoj banci te mehanizme omogućava Zakon o deviznom poslovanju - propis koji uglavnom postoji u tranzicijskim ekonomijama, a središnjoj državnoj banci omogućava kontrolu kapitalnih transfera prema inozemstvu.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je u subotu da će Vlada Srbije i Narodna banka Srbije (NBS) pripremiti plan kako bi se osiguralo da novac iz tvrtki povezanih u sustav Agrokora ne odlazi iz Srbije.

"Ovdje zasad nemamo probleme, ali nećemo da nam se pojave... Ne možemo i nećemo svi potonuti s 'Agrokorom", izjavio je Vučić na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s tvrtkama koje opskrbljuju  Merkator S.

Vučić je djelatnicima tvrtke Merkator S koja posluje kao dio koncerna Agrokor poručio da mogu mirno spavati jer je Merkator u Srbiji "dobra kompanija".

On je podsjetio da u sustavu Agrokora u Srbiji ima oko 12.000 zaposlenika, od kojih je u "Merkatoru" 8900, dok su ostali u tvrtkama Frikom, Dijamant i Mivela.

>> Odlazak Ivice Todorića nije kraj krize, Agrokor tek treba spasiti

>> Lex Agrokor na “ho-ruk”
– posljedice
 će se vidjeti tek kasnije


Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
13:43 09.04.2017.

Bravo dobar poziv za strane ulagače u srbiju,dođite uložite ali ne tražite lovu nazad.

KH
k.h.9
21:56 09.04.2017.

Ovaj tip gore će uskoro biti gotov. Narod tamo svaki dan protestira protiv njegove bahatosti. Nezna se šta je, Premijer ili predsjednik ili oboje u svakom slučaju diktator kao i njegov nekadašnji šef S.M.

Avatar annex
annex
05:11 10.04.2017.

Hahahaha. Kako će zabraniti odljev profita. Agrokor u Srbiji plati porez i to je njegov nova i može ga ako želi transferirati na Mars. Jedino ako ne misli kako su to već jedanput napravili sa imovinom JNA, zapljeniti i firme i cash flow tih firmi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije