Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
travnik

Na travničkim tržnicama prodaje se crna zastava džihada

isil
Foto: Snimio čitatelj
14.07.2015.
u 17:02

Zastave ISIL-a, ili njezine inačice, u Travniku bi trebale biti posebno tretirane s obzirom na ratnu prošlost ovog grada u kojemu je boravilo mnoštvo pripadnika postrojbe El Mudžahid

Kada je prije nekoliko mjeseci, tijekom uskrsnih blagdana, došao u rodni kraj, Hrvat podrijetlom iz središnje Bosne koji živi i radi izvan granica BiH, nije mogao vjerovati svojim očima, prizoru koji je vidio u Travniku. Na jednoj od travničkih tržnica, u naselju Plava voda, među zastavama koje su se prodavale na tržnici bila je i crna zastava s ispisanim arapskim slovima.

Sporna zastava

Zastava koja bi vrlo lako mogla biti i zastava ozloglašene Islamske države, a u najboljem slučaju skoro je identična, bila je vidno istaknuta i prodavala se zajedno sa zastavama BiH, Armije BiH, Turske, pa čak i bivše Jugoslavije. "Nisam mogao vjerovati da je moguće na javnom mjestu istaknuti obilježja jedne terorističke države, i to bez ikakvih posljedica. Koliko mi je poznato, nitko se nije ni potrudio istražiti je li zaista u pitanju obilježje ISIL-a, ili je vrlo slična ISIL-ovoj zastavi. U svakom slučaju, smatram da je ovaj slučaj zaslužio istragu koja je izostala svih ovih mjeseci te sam fotografiju koju sam napravio ovom prilikom odlučio dati na objavu", ispričao nam je autor fotografije, Hrvat podrijetlom iz središnje Bosne koji živi i radi u Zagrebu.

Apsurdno je da se za istim štandom prodavalo i oružje. Iako je riječ o igračkama, one u kombinaciji sa zastavom Islamske države ne djeluju toliko bezazleno.

Osjetljiva prošlost

Zastave ISIL-a, ili njezine inačice, u Travniku bi trebale biti posebno tretirane s obzirom na ratnu prošlost ovog grada u kojemu je boravilo mnoštvo pripadnika postrojbe El Mudžahid koji su nad Hrvatima i Srbima u središnjoj Bosni počinili stravične zločine. Među njima je i okrutno ubojstvo Dragana Popovića počinjeno u selu Orašac. Popoviću je u ratu odrubljena glava, a ista ubojstva u posljednje vrijeme diljem svijeta potpisuju upravo pripadnici ISIL-a. Travnik je osjetljivo područje i zbog poslijeratnih nerasvijetljenih ubojstava osam hrvatskih povratnika, među kojima su i dva policajca. Sve su to razlozi zbog kojih je pojavu zastave koja se vidi na fotografiji trebalo detaljno ispitati.

>>Admiral Davor Domazet Lošo: Da želi, SAD bi razbio ISIL za samo tri dana

>>Počela je utrka Al-Qa'ide i ISIL-a tko će ubiti više

Komentara 34

WA
wassupp12345
17:54 14.07.2015.

Zabraniti sva totalitarna obiljezja, ili legalizirati sva . Ne moze petokraka bit legalna a kukasti kriz zabranjen ....

Z9
Zorgeme 9
17:13 14.07.2015.

Bosna je po svemu sudeći obećana zemlja za islamiste. Gdje god nestaju Hrvati i Srbi iz bilo kojih razloga na tim mjestima dolaze živalj koji podupire islamizaciju Bosne.

FO
ForeignLegion1987
18:30 14.07.2015.

Sta ocekivati od bosanaca sa tog podrcja pa sam izetbegovic stoji iza svega i pomaze svojoj bolesnoj braci...zlocincima samozvanog isila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije