Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPOČEO PROJEKT

Na tisuću pacijenata u Karlovcu testirat će se e-karton

Tatjana Prenđa Trupec
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
08.09.2015.
u 16:32

Tatjana Prenđa Trupec: Liječnici će brže i lakše donositi dijagnozu ako imaju više podataka

Započeo je projekt e-karton, a testirat će se na tisuću pacijenata u Karlovcu kroz šest mjeseci.

– Razmjenjivat će se njihovi podaci između obiteljskog liječnika, pedijatra, laboratorija, stomatologa, ginekologa, ljekarne i  bolnice. Čitav sustav će razmjenjivati određeni set podataka i vidjet ćemo kako možemo riješiti i etička i tehnička, legislativna pitanja kako bismo u dvije godine uveli e-karton u cijelu Hrvatsku – najavila je ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.  

Korist za pacijenta je, navela je, sigurnost jer će, primjerice, pri dolasku u Hitnu pomoć u nesvijesti liječnik vidjeti na što je alergičan. Usto, pacijenti se neće šetati, a liječnici će brže i lakše donositi dijagnozu ako imaju više podataka.

– Primarna se zdravstvena zaštita informatizirala još 2008. i sada ćemo ju konačno pustiti u sustav – zaključila je.

>> HZZO gradi velebno zdanje na 7 katova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije