Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinju radovi

HZZO gradi velebno zdanje na 7 katova

29.05.2015., Zagreb - Tatjana Prenda Trupec, ravnateljica HZZO. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
06.09.2015.
u 15:15

prema trenutačnim planovima Zavoda, čini se da napokon počinje realizacija arhitektonskog rješenja za zgradu HZZO-a. Za uslugu otvaranja radova gradilišta raspisan je javni natječaj u vrijednosti 287 500 kuna

Prije gotovo deset godina odabrano je urbanističko arhitektonsko rješenje za zgradu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu. Atraktivno zdanje, međutim, ostalo je tek na ideji arhitekta. No prema trenutačnim planovima Zavoda, čini se da napokon počinje i njegova realizacija. Za uslugu otvaranja radova gradilišta raspisan je javni natječaj u vrijednosti 287 500 kuna.

– U financijskom planu predviđena su sredstva za formiranje gradilišta i početak građevinskih radova na lokaciji Gradišćanska. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje još će tijekom ove godine provesti postupak nabave potrebnih radova – potvrdili su iz HZZO-a, koji vodi Tatjana Prenđa Trupec. Dodali su i da je ishođena potvrda glavnog projekta od nadležnog Gradskog ureda te izrađena sva dokumentacija potrebna za početak radova. Time se s mrtve točke pokrenuo projekt čiji je plan godinama bio u ladici, a prema kojem će HZZO na jednom mjestu okupiti sve svoje urede i administraciju koji se sada nalaze na različitim lokacijama u Zagrebu. Arhitektonsko rješenje “centrale HZZO-a”, inače rad projektantske tvrtke Studio UP, predviđa građevinu sa sedam katova i podzemnom garažom na više nivoa. Ono što sada slijedi, prema objašnjenju Zavoda, jesu geodetski radovi, odnosno iskolčenje parcele, iskop građevinske jame i pripremni radovi.

– Pripremni radovi predviđaju postavu zaštitne ograde s čišćenjem terena od raslinja i vađenje postojećih stabala sa sadnjom na privremenu lokaciju, potrebna rušenja kolničke konstrukcije i rasvjetnih stupova s početkom zemljanih radova – najavili su iz HZZO-a.

>>Šibenska bolnica po prvi put ostvarila višak prihoda nad rashodima

>>Varga traži da rade više: Neka operiraju i navečer

Komentara 5

R0
R00kie
15:49 06.09.2015.

haha uhljebi grade novo zdanje fali im ureda, previse se uhljeba nakotilo

ZA
zambezi
17:07 06.09.2015.

Potpuno nepotrebna ustanova kao i Zavod za zaposljavanje.

ĐE
đelek
16:45 06.09.2015.

Tog parazita koji uzima golemi novac od zdravstva treba hitno ukunuti!!!Pa toga nema nigdje na svijetu!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije