Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovska križaljka

Na terenu za ministra žele i političkog tajnika Čuljka, on ne želi u Vladu

28.12.2015., Zagreb - Konstituirajuca sjednica osmog saziva Sabora. Josip Leko, Tomislav Karamarko. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
12.01.2016.
u 20:15

Za resore poljoprivrede i obrazovanja stiglo je i do 40 kandidatura, ali među njima su i kandidati za zamjenike ministra

U prosjeku po deset kandidata HDZ-ova je stranačka baza kandidirala za svako od dvadeset ministarstava, budući da će nova vlada početi raditi s postojećim brojem resora. Za pojedina ministarstva, poput poljoprivrede i obrazovanja, ima i po 40 kandidata, ali u tu su brojku uračunati i predloženi zamjenici ministara. Jedino je i dalje Milijan Brkić jedini kandidat za ministra unutarnjih poslova, a predložio ga je njegov matični, zagrebački HDZ.

Rizničara u promet

Dosad se nije znalo da je “teren” nominirao i političkog tajnika Tomislava Čuljka za ministra obrane, iako on ne želi ministarsku funkciju. Uz njega, kandidat je i general Damir Krstičević. Novost je i da je HDZ-ov rizničar Božidar Longin predložen za ministra prometa, a kandidati su i Ante Sanader te Oleg Butković, šef HDZ-ova Odbora za promet.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač najzvučniji je kandidat za ministra vanjskih poslova, a šefica izborne kampanje Josipa Rimac, uz Željka Turka i Davorina Mlakara, kandidirana je za ministricu uprave. HDZ-ove lokalne organizacije kao ministra branitelja htjele bi Željka Dilbera, člana Predsjedništva i kuma generala Gotovine, ali i Josipa Vidovića, tajnika Odbora za branitelje, u kojem je Dilber šef.

U većini su, kao i uvijek, muški kandidati, a od žena su još kandidirane Sanja Putica za ministricu obrazovanja, kandidat je i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, ali i Nada Murganić, dugogodišnja ravnateljica doma umirovljenika u Karlovcu, za ministricu socijalne politike.

Vanđelić i Milošević

Kao ministre gospodarstva i financija, HDZ-ovci bi voljeli vidjeti Domagoja Ivana Miloševića, ali i Damira Vanđelića iz Adrisa, a za financije Tomislava Ćorića, nestranačkog stručnjaka angažiranog u HDZ-u, te Gorana Marića, saborskog zastupnika. Dalmatinski HDZ-ovci za ministra turizma žele Joška Stellu, šefa TZ Splitsko-dalmatinske, a kandidat je i Gari Cappelli iz Primorsko-goranske županije. Za kulturu konkuriraju Jasen Mesić i Anja Šovagović, za zdravstvo dr. Ante Ćorušić, koji ima veliku potporu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

Za područje energetike, budući da bi u novom ustroju bilo i to ministarstvo, kandidat je Darko Horvat, šef Odbora za energetiku, a Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a, Mirjana Čagalj, potpredsjednica Komore građevinskih inženjera, te Antun Vidaković za ministre graditeljstva. Za ministra regionalnog razvoja lokalne organizacije predložile su Tomislava Tolušića, župana Virovitičko-podravske županije, te europarlamentarku Ivanu Maletić. Za ministra poljoprivrede pak župana Božu Galića

>>Petrov: Kandidati će ići na razgovor s Oreškovićem; Reiner: Nadam se da će do 22. siječnja biti potvrđena Vlada

>>Novinari Večernjeg savjetuju Oreškovića: Ovi ljudi bi bili kvalitetni ministri u Vladi!

Komentara 11

AR
aristip
20:44 12.01.2016.

Ako sam dobro shvatio uz ranije najavljeno novo ministarstvo za demografsku obnovu sada se navodi da će biti još jedno novo ministarstvo i to za energetiku.

MI
mislav22
22:22 12.01.2016.

Karamarko jucer. niti jedna fotelja nije vaznija od napredka Hrvatske. Karamarko danas. Stranacki interes je u pitanju. Sve receno. Muljaj,petljaj i lazi narod. Sve po starom. Tko nevidi sta cu mu ja.

SI
Sittingbull
09:32 13.01.2016.

Čuljak, prijeratni zidar, zvani mistrija ili fanglaš. Danas, naravno, fakultetski obrazovani intelektualac. Pravi kradezeovac. Alo Mostovci, jeste li se za ovakve stručnjake zalagali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije